MAINOS:


Jarkko Aholan kolmetoista konserttia käsittävä ”Särmää & Sävyjä” -konserttisalikiertue pysähtyi Hyvinkäälle Hyvinkääsaliin isänpäivänä 13.11.2022. Illan aikana kuultiin laajalla kirjolla heviä, poppia ja ikivihreitä klassikoita.

Menneinä vuosina Jarkko Ahola tuli metallikansalle tutuksi testosteronia ja kireitä nahkahousuja huokuvasta Teräsbetoni-yhtyeestä, jonka kotimaan kielellä tulkittu sankarihevi upposi kansaan kuin venäläinen sotalaiva mereen. Yhtye edusti Suomea jopa Euroviisuissa vuonna 2008 kappaleellaan ”Missä miehet ratsastaa”. Jarkon asema yhtenä Suomen kovimmista hevilaulajista on ollut vankkumaton ja useita vuosia.

Metallin stigma ei ole kuitenkaan jäänyt Jarkko Aholan riesaksi Teräsbetonin lopetettua aktiiviuransa. Mies on tähdittänyt tv-ohjelmia, julkaissut joululevyjä ja vetänyt yhteiskeikkoja yleisömassoille oopperalaulaja Waltteri Torikan kanssa.

Hevi ei kuitenkaan hevarista häviä. Tämä saatiin jälleen todistettua Hyvinkääsalin keikalla, kun Jarkko asteli erittäin lahjakkaan taustayhtyeensä kanssa lavalle.

”Särmää & Sävyjä” -kiertue kertoo jo nimenä mitä illalta sopi odottaa, ja keikka polkaistiinkin käyntiin komealla hard rock -versiolla Pet Shop Boysin kappaleesta ”It´s a Sin”. Saman kipaleen ovat coveroineet myös muun muassa Gamma Ray ja Ghost.

Isänpäivän sävyosastoa edusti hieman kevyemmät kappaleet, mutta Jarkon tulkitsemana niistä löytyy aina pieni metallinen pilke silmäkulmasta, jotta paatunutkin true metal -puritaani voi myhäillä tyytyväisenä penkillään. Suorastaan koskettava versio ikivihreästä ”Päivänsäde ja Menninkäinen” -kappaleesta oli yksi illan kohokohtia. Myös Frank Sinatran ”My Way”, The Holliesin ”He Ain’t Heavy, He’s My Brother”, Seija Simolan ”Kun Aika On” ja The Beatlesin ”Yesterday” omistivat paikkansa sunnuntai-illan annissa.

Olin odottanut kuulevani illan aikana myös Teräsbetonia, mutta hieman jopa yllättäen settilistan särmäosastoon ei näitä miekkahevin klassikoita oltu istutettu. Sen sijaan Ahola yhtyeineen runttasi jäätävän komeat versiot esimerkiksi Deep Purplen ”Burn”-kappaleesta ja Ronnie James Diolle upeasti kunniaa tekevästä klassikosta ”Holy Diver”.

Illan päätti myöskin edesmenneelle legendalle, Lemmy Kilmisterille, omistettu encore ”Ace Of Spades”, joka olikin mitä upein tapa päättää keikka.

Olit sitten tosi hevari, iskelmädiggari tai ikivihreiden suuri ystävä, niin kannattaa käydä kokemassa Jarkko Aholan tulkintoja, jota on tukemassa erittäin lahjakas taustayhtye. On harvinaista herkkua, että tällainen genrejen sekoitus saadaan toimimaan näin sulavasti.

Jarkko Ahola – Särmää & Sävyjä
La 15.10. Jyväskylä, Paviljonki
Su 23.10. Kouvola, Kuusankoskitalo
Pe 28.10. Pori, Promenadisali
La 29.10. Hämeenlinna, Verkatehdas
Pe 4.11. Kokkola, Snellman-sali
La 5.11. Seinäjoki, Seinäjoki-sali
La 12.11. Helsinki, Kulttuuritalo
Su 13.11 Hyvinkää, Hyvinkääsali
Pe 18.11. Turku, Logomo
Su 20.11. Järvenpää, Järvenpäätalo
La 26.11. Kuopio, Musiikkikeskus
Su 27.11. Mikkeli, Mikaeli
La 3.12. Tampere, Tampere-talo

Jarkko Ahola somessa:
Facebook
Spotify
Youtube
www.jahola.com

Kuvagalleria:

Juttua muokattu 15.11 2022. Jarkko esitti kappaleen ”Yesterday” The Beatlesin tuotannosta eikä ”Let it be”.

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

J. A.
+ artikkelit