Red Eleven julkaisi uuden “Distant Waves” -singlen – Kappaleen musiikkivideon inspiraationlähteenä toimi Smurffit

Promokuva: Arto Kettunen

Tiedote 14.9.2023

Alternative-yhtye Red Eleven venyttää genrerajoja uudella tyylillään. Yhtye julkaisi jo aiemmin metalliksi miellettävän kappaleen Blackbird sekä örinälaulua sisältäneen Destination Unknown -singlen. Nyt julkaistaan kappale Distant Waves, joka viekoittelee djentin ja progen piirteillä, mutta on silti melodinen ja suorastaan hypnotisoiva.

“Kappale herättää yhtäaikaisesti hämmennyksen sekä ihastuksen tuntemuksia ja on oivallinen kompleksisuuden, djent-vaikutteisten riffien ja progressiivisen rytmiikan yhteen saatto, joka onnistuu samalla pitämään yllä hienovaraista melodista herkkyyttä. Raakojen tunteiden ja herkän melodian yhdistelmä luo lumoavan paradoksin, joka toivottavasti saa kuulijan palaamaan kappaleen pariin uudestaan ja uudestaan sekä löytämään siitä uusia kerroksia jokaisella kuuntelukerralla”, yhtye kommentoi.

Sanoituksellisesti Distant Waves kertoo eräänlaisesta heräämisestä.

“Se on havahtumista siihen, miten moni itsestäänselvyytenä pidetty asia saattaakin todellisuudessa olla jotain aivan muuta. Sivujuonteena viitataan ihmisten itsekkyyteen ja oman edun tavoitteluun lopputulemasta välittämättä”, yhtyeen laulaja Tony Kaikkonen avaa.

Arto Kettusen ohjaama sinisävyinen musiikkivideo sai yllättäen inspiraationsa lapsille suunnatusta piirrossarjasta: Smurffeista. Video kuvattiin bassotaiteilija Petteri “Spöde” Vaalimaan kotona.

Red Eleven keikkailee Jyväskylässä syksyn mittaan peräti kahdesti:

16.9. Ilokivi, Jyväskylä
10.11. Freetime, Jyväskylä

Red Eleven on:

Tony Kaikkonen – laulu
Teemu Liekkala – kitara, taustalaulu
Tero Luukkonen – kitara
Petteri Vaalimaa – basso
Samuli Saari – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Promokuva: Arto Kettunen