Weightless Worldin energinen hevibiisi “Speedrun” kertoo periksiantamattomuudesta

Kuva: Tino-Viljami Vanhala

Tiedote 29.4.2023

Jyväskyläläinen Weightless World julkaisi aiemmin tänä vuonna näyttävällä ja näyttelijöitä pursunneella musiikkivideolla varustetun singlen “Initiate Restart”. Nyt viisihenkinen yhtye julkaisee lisää uutta materiaalia: “Speedrun” on suoraviivainen kappale periksiantamattomuudesta. Kappaleen lyriikkavideo on nyt myös katsottavissa alta.

Spotify: https://open.spotify.com/album/3SQNtIwgAz0z5dU5PeSx6U

“Kappalehan sai alkunsa meikäläisen drum and bass -kokeilusta, josta irrotin tuon pääteeman liidin kun totesin, että tästähän saa kyllä oikeastaan parempaa heviä. Demottaessa sitten inspiroiduttiin ns. ‘ruotsalaisesta sovituksesta’ ja kappaleen pohja kasattiin kliseitä syleillen parissa tunnissa Pihlajaveden mökin eeppisellä biisileirillä”, basisti Tino Kantoluoto kertoo.

“Speedrun” on nimensäkin mukaisesti nopea biisi, mutta pitää sisällään muutaman twistin. Rumpalilta ei kysytty tempomieltymyksiä, vaan kyse oli niin sanotusti ilmoitusluontoisesta asiasta.

“Biisissä on nopeutta ja voimaa ja tarttuva kertsi. Poijjaat kun esittelivät aihion, totesivat vain, että sori Kari tosta temposta. Ei muuta kun jalat töihin vaan!”, rumpali Kari Rannila naureskelee.

Kitaristi Valtteri Viinikka kiittelee Weightless Worldin laulajaa Perttu Korhosta tämän laulusuorituksesta sekä sanoituksista: “Dark Souls 1” -pelin hakkaamisen yhteydessä muodostuneet sanat sopivat erinomaisesti myös perinteisempään sinnikkyyteen – ja miksei jopa urheilusuoritukseenkin.

“Pertulle propsit vokalistin suorituksestaan sekä lyriikkapuolesta: nykyaikaisesta videopeliteemasta on myös nähtävissä yhteys ihan tavalliseen arjen ‘grindaamiseen’ ja periksiantamattomuuteen. Speedrunin soimista urheilutapahtumissa ja jonkun urheilijan tai joukkueen sisääntulo-kappaleena odotellessa!”

 

1. Speedrun


Weightless Worldin debyyttialbumi “The End of Beginning” ilmestyi vuonna 2019. Yhtyeen toinen pitkäsoitto julkaistaan syksyllä.

Weightless World on: 
Perttu Korhonen – laulu
Valtteri Viinikka – kitara & taustalaulu
Juuso Oinonen – kitara & taustalaulu
Tino Kantoluoto – basso & syntikkaefektit
Kari Rannila – rummut

https://www.facebook.com/weightlessworld
https://www.instagram.com/weightlessworldband/


Kuva: Tino-Viljami Vanhala
Lähde: Ginger Vine Management & PR

 

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.