Valkeat-yhtyeen “Fireborn”-albumi on julkaistu

Tiedote 18.8.2023

Eeppistä suomalaista perinnehistoriaa hönkivä Valkeiden Fireborn-albumi on nyt julkaistu. Peräti kahdella kanteleella vahvistettu kokoonpano kulkee menestystä niittäneiden folk metal -bändien jalanjäljissä sekä englannin- että suomenkielisillä kappaleillaan ja niiden mahtipontisilla, sinfonisilla sovituksilla.

“Useiden vuosien odotuksen jälkeen toinen Valkeat-levy on lopultakin ilmestynyt! Halusimme tehdä levyn, joka olisi eeppinen matka suomalaisen kulttuurin, perinteen ja mytologian halki. Tämä levy on sen matkan lopputulos. Toivottavasti pidätte siitä, mitä olemme vuosien ajan työstäneet”, yhtye kommentoi pitkää taivaltaan.

Fireborn-levyltä nostetaan tänään vielä esiin kappale Thunderbird, josta on julkaistu lyriikkavideo.

“Thunderbirdissä pyrimme tuomaan muinaisen alkukantaisuuden ja eeppisyyden yhteen. Monien mielestä tämä on levyn paras kappale, ja saimme todella luotua jotain taianomaista siinä. Toivottavasti pidätte siitä!”

Fireborn-levyn kappalelistaus:
1 My Crown
2 Tribe
3 Swan Song (Lemminkäinen)
4 Ukko
5 Moraš
6 Fireborn
7 Karjalan Kunnailla
8 Summer Nights
9 Iku
10 Tule Kokko
11 Thunderbird
12 Vana
13 Kuolematon
14 Land of Falling Leaves – Song up the Skies

VALKEAT on:

Miikka Virtapuro – laulu
Aleksi Kulmala – kitara
Juho Aarnio – basso
Eppu Puhjo – kantele
Iida-Maria Kuronen – kantele
Vesa Laamanen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM 


Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.