Leprous mukaan Hellsinki Metal Festivaliin

Kaikki festivaalin liput nyt myynnissä, ennakkoklubit alkavat pian.

Tiedote 24.4.2023

Ensi elokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä Hellsinki Metal Festival on tiputellut alkuvuoden mittaan ilmoille tapahtuman varsin massiivista kattausta, ja nyt jo aiemmin lista saa lisäystä Leprouksen liityttyä esiintyjäkaartiin. Jo aiemmin on kerrottu esimerkiksi Emperorin, Blind Guardianin, Clawfingerin, Watainin ja Sodomin esiintymisistä Helsingin Jäähallin alueelle nousevassa festivaalissa.

Leprous, vuonna 2001 perustettu Norjan lahja progressiivisen metallin ystäville, julkaisi viimeisimmän Aphelion-albuminsa vuonna 2021, ja yhtye on kiertänyt ahkerasti heti livekeikkojen jälleen alettua pandemian jälkeen. Viimeksi yhtye on nähty Suomessa maaliskuussa loppuunmyydyllä Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla, Joensuun Kerubissa sekä Tampereen Pakkahuoneella.

Laulaja-kosketinsoittaja Einar Solbergin ja kitaristi Tor Oddmund Suhrken perustama Leprous on kertonut poimivansa vaikutteita raskaaseen poljentoonsa aina Massive Attackista The Prodigyn kautta Behemothiin. Tällä hetkellä massiivisella Aphelion-kiertueella oleva Leprous julkaisi ennen kiertuetta Aphelionista Tour Edition -version, johon kuvattiin myös livepätkiä studiosta. Pääset tuleviin tunnelmiin On Hold -videolla, joka nauhoitettiin Urban Sound Studiosilla.

11.–12. elokuuta järjestettävän Hellsinki Metal Festivalissa esiintyvät aiemmin mainittujen yhtyeiden ohella Bury Tomorrow, Voivod, Samael, Pentagram, Fit For an Autopsy, Batushka, I Am Morbid, Suicidal Angels, Vomitory, Terveet Kädet, Priest, Landmvrks, Benighted, Before The Dawn, White Ward, Déluge sekä Asagraum.

Hellsinki Metal Festivalin See You In Hell -ennakkoklubit järjestetään Helsingissä Bar Loosessa, ja ensimmäinen ilta koittaa 25. toukokuuta. Katso kaikkien klubien nimet ja lippuinfot täältä.

Hellsinki Metal Festivalin ennakkoliput ovat nyt myynnissä TiketissäTicketmasterissa sekä Lippu.fi:ssä.
Lisätiedot kaikista lippukategorioista osoitteessa: www.hellsinkimetalfestival.fi/tickets.

Lipun hinta: alkaen 88,50€.
Festivaalin ikäraja: 18 vuotta.

Hellsinki Metal Festivalin jo julkaistut esiintyjät ovat:
Emperor (NO)
Clawfinger (SWE)
Blind Guardian (GER)
Bury Tomorrow (UK)
Leprous (NOR)
Watain (SWE)
Stratovarius
Impaled Nazarene
Burst (SWE)
Scar Symmetry (SWE)
Sodom (GER)
Voivod (CAN)
Samael (CH)
Pentagram (US)
Fit For an Autopsy (US)
Batushka (PL)
I Am Morbid (US)
Suicidal Angels (GR)
Vomitory (SWE)
Terveet Kädet
Priest (SWE)
Landmvrks (FR)
Benighted (FR)
Before The Dawn
Arion
Bloodred Hourglass
Chamber of Unlight
White Ward (UA)
Déluge (FR)
Asagraum (HOL/NOR)


Lähde: Ginger Vine Management & PR

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.