King Satan julkaisi Occult Spiritual Anarchy -albuminsa

Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola
MAINOS:Tiedote 8.4.2022

Tamperelaisen industrial metal -bändi King Satanin uusi albumi “Occult Spiritual Anarchy” on ilmestynyt. Bändi pyrki kolmannen albuminsa kanssa taltioimaan levylle keikoilta tutun soundinsa.

“Kolmas kokopitkä levytyksemme Occult Spiritual Anarchy esittelee aiempaa metallisempaa sekä bändikeskeisempää King Satania”, yhtyeen vokalisti King Aleister Satan kertoo. “Halusimme tällä levyllä kuulostaa juuri siltä, miltä olemme viimeisen parin vuoden aikana kuulostaneet myös lavalla, joten tuotimme levyn yhdessä live-ääniteknikkomme Antti Välimäen kanssa ja korvasimme sekä rumpukoneet että tietokoneet ihmisillä ja soittimilla. Aivan kuten olemme keikoillammekin tehneet jo hyvän aikaa.”

“Occult Spiritual Anarchy” toimii debyyttialbumilla aloitetun trilogian päätösosana.

“Uudella albumilla tiivistyy kaikki debyytiltämme asti käsitellyt konseptimme hengellisestä anarkiasta aina okkultismiin ja absurdismiin saakka. Kaiken keskiössä on tietysti todellisuuksien rakenteita pilkkaava ‘tämän maailman kuningas’, Saatana. Kaaos on laki ja pelleily on vakavaa puuhaa!”, King Aleister Satan summaa.

Albumin focus trackinä toimii albumin käynnistävä “Left Hand Path Symphony”.

“Left Hand Path Symphony valittiin levyn aloitusbiisiksi, sillä se on edustaa hyvin koko albumia elementtiensä ja lyriikoiden puolesta. Biisi pitää sisällään niin suoraviivaisen metallisemman runttauksen, tanssittavat osiot sekä myös sinfonisemmat elementit, joita löytyy tältä levyltä aiempaa runsaammin. Left Hand Path Symphony on myös ensimmäinen blast beat -rumpukomppia sisältävä King Satan kappale koskaan! Ja kappalehan menee varsin kursailematta heti suoraan asiaan, vahvasti meidän harrastamiin teemoihin liittyvällä runoilija Charles Baudelairelta lainatulta pätkällä avattuna: ‘Paholaisen hienoin temppu on vakuuttaa teille, ettei häntä ole olemassa!’”, King Aleister Satan kertoo.

Vokalisti ja multi-instrumentalisti King Aleister Satanin sooloprojektina vuonna 2015 syntyneen King Satanin karnivalistinen ja ilkikurinen äärimetalli on ehkä parhaiten hahmotettavissa heidän tyylistään yhdistää filosofian, eksistentialismin ja okkultismin teemoja yhteen rienauksen, eksploitaation ja nihilistisen mustan huumorin kanssa. Ryhmän absurdi ja tarkkoja genre-määritelmiä väistelevä musiikillinen tyyli ammentaa vaikutteensa industrial-musiikista ja death metallista yhtä lailla kuin elektronisesta tanssimusiikista ja sinfonisesta black metallista.

Runsaan kotimaan keikkailun ohessa King Satan on ennättänyt jo kiertää Euroopassa, ja on omien headliner-keikkojensa lisäksi lämmitellyt muassa Painia, Carpenter Brutia, Hocicoa, Turmion Kätilöitä ja Perturbatoria.

Bändi nähdään uuden levyn myötä livenä niin Suomessa kuin rajojemme ulkopuolella seuraavasti:

30.04.22 Seinäjoki, Bar 15 (Mars Festival- Live on Mars)
21.05.22 Fontaine l’eveque, Belgium (MCP Apache)
22.05.22 Den Bosch, Netherlands (Willem-Twee)
28.05.22 Tuuri, Alavus On the Rocks
03.06.22 Tampere, YO-Talo ( /w Khroma & Crucify the Faith)
04.06.22 Helsinki, On The Rocks ( /w Khroma & Crucify the Faith)
02.07.22 Helsinki, Tuska

King Satan on:
King Aleister Satan – Laulu, syntetisaattori, biitit, ohjelmointi
Hekate ”Kate” Boss – Syntetisaattori, koskettimet, ohjelmointi & laulu
EF-13 – Kitara
Jerry Rock’n’roll – Bassokitara
Pete Hellraiser – Rummut

 

www.kingsatan.net
Facebook
Instagram
YouTube


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Raisa Krogerus

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.