Hyvinkääläinen Blackment julkaisi folk-vivahteisen kolmannen singlen ”Northern Lights” tulevalta debyyttilevyltään

Kuva: Petri Sara

Tiedote 15.8.2022

Hyvinkääläinen, vuonna 2014 perustettu metalliyhtye Blackment julkaisee massiivisen, melodioita ja suuria sovituksia tarjoilevan debyyttialbuminsa ”Plains of Oblivion” 9. päivä syyskuuta. Kolmantena ja viimeisenä ennakkonäytteenä tulevasta julkaistaan tänään folk metaliin kallellaan oleva ”Northern Lights” -single, joka on kuultu jo ennakkoon myös Radio Rockin aalloilla. Kappaleelle on tehty myös komea musiikkivideo, joka julkaistaan tällä viikolla.

“Northern Lights juontaa juurensa bändin alkuaikoihin. Tein päämelodian ollessani 16-vuotias, mutta se sai kunnolla lihaa luidensa ympärille vasta paljon myöhemmin. Biisi lähentelee tyylillisesti perinteistä heavy metallia folk-vivahteilla. Biisin sanat ammentavat vahvasti vaikutteita His Dark Materials -kirjoista, joissa revontulten läpi voi nähdä rinnakkaismaailmoja”, kappaleen kirjoittanut kitaristi Saalas Ruokangas kertoo.

1. Northern Lights
Kansitaide: Joel Lehtinen

Blackment on julkaissut aiemmin levyltä singlet ”Maw of the Dread” sekä ”Clouds”, jotka ovat jo herättäneet uteliaisuutta tulevaa debyyttialbumia kohtaan. Melodioillaan ja leikittelevillä sekä iskevillä kitarariffeillään keväällä Helsingin On The Rocksissakin uusia kuulijoita hurmanneen Blackmentin kruunaa Sami Vuorenheimon omintakainen ja taidokas laulutyyli. Samalla läsnä ovat niin melodisen metallin vuosikymmenten perinteet, mahtipontisuus kuin vuosi 2022.

Blackment on:
Sami Vuorenheimo – Laulu
Saalas Ruokangas – Kitara & Taustalaulu
Allan Välimaa – Kitara
Väinö Huhtanen – Basso & Taustalaulu
Sebastian Nyandoto – Koskettimet & Taustalaulu
Akseli Aalto – Rummut

https://www.facebook.com/blackmentofficial
https://www.instagram.com/blackmentfin/
https://open.spotify.com/artist/72ILPbncAHKDmfJxWYuIaw


Kuva: Petri Sara
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.