Progemetalliyhtye Marsh Tea käy “Chairs”-singlellään useiden eri ajatusten ja tunteiden äärellä

Promokuva: Teemu Liekkala

Tiedote 1.9.2023

Jyväskyläläinen Marsh Tea on Trio Niskalaukauksessa vaikuttavan Nils Ursinin, Leveragen Valtteri Revonkorven ja Red Elevenistä tutun Teemu Liekkalan muodostama yhtye, joka on ottanut nimensä kauniilta lääkekasvilta Suopursulta. Suolla kasvavan kasvin vaikutukset keskushermostoon kuvastavat hyvin yhtyeen äkkiväärää ja monimuotoista musiikkia.

Lähestyvää debyyttialbumiaan pohjustava yhtye lohkaisee levyltä nyt Chairs-singlen, joka saa seurakseen tyylikkään taiteellisen lyriikkavideon.

”Chairs on biisi, jossa nivoutuu hyvin monta asiaa yhteen – niin musassa itsessään kuin tekstien tausta-ajatuksessakin. Chairs voi kertoa monesta asiasta: luovuttamisesta, pelosta ja itselleen valehtelemisesta.  Mutta ihan oikeasti se kertoo myös siitä, kuinka itse painon kanssa kamppailevana ihmisenä muistan joskus ihmetelleeni, miten tuolit kestävät allani… Noh, jokainen tehkööt oman tulkintansa kuunneltuaan biisin”, yhtyeen basisti Nils Ursin naurahtaa ja jatkaa:

”Musiikillisesti pidän tätä myös ylistyslauluna bändeille, joita rakastan. Niitä kaikkia yhdistää se, että heidän kuulijaansa viedään fiiliksestä toiseen – ja usein just yhden biisin sisällä!”

”Meille tämä kappale on kuin tarantinomainen minielokuva – kerroksittain kohtauksia, jotka seuraavat toinen toistaan, ja jonka lopussa kuulija ymmärtää miksi elementit oli esitelty niin kuin olivat. Langat nivoutuvat yhteen. Mietimme myös usein tämän parissa, kuinka kuulija tulee kestämään tämän biisin painon alla! Sen verran siinä riittää pureskeltavaa!”, rumpali Valtteri Revonkorpi kommentoi.

Marsh Tean alkuperäinen ajatus syntyi Nilsille ja Valtterille jo vuonna 2005. Vision annettiin marinoitua rauhassa siihen asti, kunnes tähdet olivat kohdallaan ja Teemu Liekkala liittyi mukaan. Nyt yhtyeen ensimmäinen täyspitkä studioalbumi on valmis, ja ensimmäiset maistiaiset on tarjoiltu kuulijoille.

Marsh Tea on:
Teemu Liekkala: laulut, kitarat, synat
Nils Ursin: basso, synat
Valtteri Revonkorpi: rummut

MARSH TEA | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Promokuva: Teemu Liekkala

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.