Dead End Finland julkaisi ensimmäisen singlen “Innocent” tulevalta kuudennelta studioalbumiltaan – vierailemassa Endless Examista tuttu Nina Kuronen

Promokuva: Mikko Virtanen
MAINOS:Tiedote 20.3.2024

Vuosi sitten julkaistu Dead End Finlandin viides studioalbumi “Victory” saa jatkoa myöhemmin, kun bändi ilmoittaa kuudennen albuminsa olevan tekeillä. Esimakua tulevasta julkaistiin tänään, kun albumin ensimmäinen single “Innocent” näki päivänvalon. Mukana kappaleella vierailemassa on mm. Endless Examista tuttu Nina Kuronen. Katso kappaleen lyriikkavideo alta:

Kuuntele kappale suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/def-innocent

Bändi kommentoi:
” “Innocent” kertoo herkän tarinan kahden ihmisen kohtaamisesta. Kappaleessa on myös hienosti kuultavissa se mistä Dead End Finlandissa on pohjimmiltaan kyse.

Biisi lähtee liikkeelle pelkällä pianolla ja vajaan neljän minuutin kestonsa aikana kasvaa kohti loppua sellaisiin mittasuhteisiin, joita nykymusiikissa harvemmin enää kuulee. Satojen raitojen kokoinen eepos kuoroineen ja orkestraatioineen on eeppisyydessään Dead End Finlandin mahtipontisinta tuotantoa ikinä. Kappaleessa vierailee Nina Kuronen.”

 

1. Innocent
Singlen kansi: Mikko Virtanen

Dead End Finland on vuonna 2007 perustettu helsinkiläinen melodisen metallin yhtye. Alusta asti muuttumattomana pysynyt kokoonpano on mahdollistanut yhtyeen soundin kehittymisen nykyiseen rikkaaseen muotoonsa. Dead End Finlandia on vaikea sijoittaa mihinkään tiettyyn genreen, ja kappaleissa kuulee sävyjä klassisesta musiikista death metaliin. Ajan saatossa tyyli on muuttunut entistä mahtipontisemmaksi ja melodisemmaksi. Sävellykset ovat saaneet lisää syvyyttä ja näkemystä. Tuleva kuudes albumi vie yhtyeen nykyaikaisempaan suuntaan, vaikka Dead End Finlandin tunnistettava soundi ja peruselementit ovat edelleen helposti kuultavissa.

Kokoonpano:
Mikko Virtanen – Laulu
Santtu Rosén – Kitara & basso
Miska Rajasuo – Rummut
Jarno Hänninen – Koskettimet

Linkit:
http://www.deadendfinland.com
http://facebook.com/deadendfinland
https://www.instagram.com/deadendfinland 
http://spoti.fi/2FhtzGF
https://deadendfinland.bandcamp.com 


Kuva: Mikko Virtanen
Lähde: Inverse Music Group

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.