Leprous kolmen keikan kiertueelle Suomeen maaliskuussa

MAINOS:

Tiedote 8.11.2023

Vuonna 2001 perustettu Norjan lahja progressiivisen metallin ystäville, Leprous, saapuu ensi vuoden maaliskuussa kolmen keikan kiertueelle Suomeen. Ensimmäinen keikka kuullaan 12. maaliskuuta Helsingin Kulttuuritalossa, ja tästä matka jatkuu seuraavana päivänä Jyväskylän Lutakkoon, päättyen 14. maaliskuuta Oulun Kellarikrouviin.

Leprous julkaisi viimeisimmän Aphelion-albuminsa vuonna 2021, ja yhtye on kiertänyt ahkerasti heti livekeikkojen jälleen alettua pandemian jälkeen. Viimeksi yhtye on nähty Suomessa kesällä ensimmäistä kertaa järjestetyssä Hellsinki Metal Festivalissa.

Laulaja-kosketinsoittaja Einar Solbergin ja kitaristi Tor Oddmund Suhrken jo teinivuosinaan perustama Leprous on kertonut poimivansa vaikutteita raskaaseen poljentoonsa aina Massive Attackista The Prodigyn kautta Behemothiin. Yhtye itse luonnehtii soundinsa olevan kuin valo tunnelin päässä, ja tuo valo on tavoittanut kuulijat ympäri maailman jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Yhtye juhlii ensi vuonna myös levytysuransa 20-vuotisjuhlia; julkaistiinhan bändin ensimmäinen demo Silent Waters vuonna 2004. Matkaa on kuljettu tuosta Solbergille hyvin henkilökohtaiseen, mielenterveysasioihin paneutuvaan Aphelion-albumiin.

“Olen kamppaillut itse noiden asioiden kanssa viimeisimpien vuosien aikana, ja edellinen Pitfalls-albumi oli ensimmäinen herättely tähän aiheseen. Tällä levyllä päästään syvemmälle ja siihen miten asian kanssa pystyy elämään ja miten siitä pääsee eroon – ainakin niissä määrin, että se ei enää dominoi elämääsi”, Einar sanoo.

“Tunnen, että se on meidän monipuolisin albumimme mitä olemme tehneet pitkään aikaan. Se on ehkä paras tapa luonnehtia sitä. Tuntuu siltä, että jokainen kappale on oma juttunsa. Olen kamppaillut löytääkseni jonkun yhtenäisen soundin levylle, sillä kaikki kappaleet on nauhoitettu eri aikaan, eri studioissa ja täysin eri tavoin. Oli mielenkiintoista nähdä miten homma toimi, kun kaikki laitettiin yhteen”, Solberg jatkaa.

Pääset tulevien keikkojen tunnelmaan katsastamalla Leprouksen musiikkivideot The PriceBelowThe Silent Revelation sekä From the Flame.

Leprous on:
Einar Solberg – laulu / koskettimet
Tor Oddmund Suhrke – kitara
Robin Ognedal – kitara
Simen Børven – basso
Baard Kolstad – rummut

Discografia:
Aeolia (2006)
Tall Poppy Syndrome (2009) Bilateral (2011)
Coal (2013)
The Congregation (2015)
Live At Rockefeller Music Hall (2016) Malina (2017)
Pitfalls (2019)
Aphelion (2021)

www.leprous.net  | www.facebook.com/leprousband

Leprous + support
12.3.2024        Leprous    Kulttuuritalo
13.3.2024        Leprous    Lutakko
14.3.2024        Leprous    Kellarikrouvi

Liput (alkaen 35€) tulevat myyntiin huomenna torstaina kello 10:
Kulttuuritalo: Lippupiste
Lutakko: Lippupiste
Oulu: Ticketmaster


Lähde: Ginger Vine Management & PR