St. Auroran “Going To Heaven” -single sai virallisen Cyberpunk 2077 -lyriikkavideon

Tuhansien kappaleiden joukosta valittu Going To Heaven kirjoitettiin kyykkyviinin voimin

Kuva: Pekka Keränen
MAINOS:Tiedote 21.3.2024

Helsinkiläinen alternative rock -yhtye St. Aurora on viime aikoina herättänyt suoranaista hurmosta erityisesti Helsingin rock-piireissä. Grey Beard -managementtiin viime vuonna sainattu yhtye myi muun muassa Helsingin Semifinalin kahdesti loppuun peräkkäisinä viikonloppuina.

Vuonna 2021 julkaistulla They All Remember -debyytti-EP:llään häpeilemättömästi musakentälle hyökännyt yhtye sai vielä lisää hönkää purjeisiinsa, kun bändin Going To Heaven -kappale valittiin 7800 biisin joukosta Cyberpunk 2077 -pelin laajalti odotetun Phantom Liberty -lisäosan soundtrackille. Peliä on myyty jo yli 25 miljoonaa kappaletta.

Pelimaailman tämän hetken kuumimpiin ilmiöihin kuuluvan Cyberpunk 2077:n taustalla oleva puolalainen CD Projekt RED -peliyhtiö on laajentanut pelin oheismaailmaa aktiivisesti, muun muassa TV-sarjojen puolelle. Viime aikoina yhtiö on julkaissut pelin kappaleille lyriikkavideoita Youtube-kanavallaan, ja tänään vuoronsa sai St. Auroran Going To Heaven.

”Kaikki St. Auroran soittajat ovat videopelien suurkuluttajia, joten tämän pelin soundtrackille pääseminen on meille todella iso asia”, yhtyeen basisti Eemi Lamberg kertoo ja jatkaa:

”Going to Heaven -kappaleen päämelodia on yksi mun ensimmäisistä sävellyksistä. Siinä on hauska poljento, jota jammailin ajoittain basson kanssa. Raakile oli vuosia piilossa pöytälaatikossa, eikä se tuntunut istuvan mihinkään. Hyvä niin, sillä kun näin CD Projekt REDin etsivän uutta musiikkia pelin jatko-osaan, pirautin Nilelle saman tien. Istuimme alas kyykkyviinin äärelle ja mietimme, mitä voisimme heille tarjota.

Nile inspiroitui eräästä pelin sivutehtävästä, jossa eräs sivuhahmo naulitsee itsensä ristille. Hän kirjoitti alustavat lyriikat, joiden päälle rakensimme kappaleen hyödyntäen tuota vanhaa pöytälaatikkoriffiä, joka sopi lyriikoihin täydellisesti! Äänitimme kappaleen nopealla aikataululla, lähetimme sen eteenpäin, ja unohdimme koko asian. Puolen vuoden päästä saimme sähköpostin, jossa kerrottiin, että kappaleemme on valittu mukaan peliin. Luulimme sitä ensin huijaukseksi!”

Huijauksesta ei kuitenkaan ollut kyse, ja nyt St. Aurora on pysyvä osa Cyberpunk 2077 -universumia. Näillä eväillä St. Aurora jatkaa nousujohteista uraansa kohti tulevaa festarikesää, jolloin bändi nähdään Nummirockissa, Tuska-festivaaleilla sekä Saarihelvetissä.

Tulevat keikat:
6.4. Tiivistämö, Helsinki w/ Luna Kills, Without Warning
16.5. Olympia, Tampere w/ The Night Flight Orchestra
17.5. Tavastia, Helsinki w/ The Night Flight Orchestra
21.6. Nummirock, Kauhajoki
29.6. Tuska, Helsinki
3.8. Saarihelvetti, Tampere
11.10. On The Rocks, Helsinki w/ Any Given Day
12.10. Olympia, Tampere w/ Any Given Day

St. Aurora on:
Osku Mäkinen – kitara, taustalaulut
Vallu Kousa – rummut
Nile Nilsson – laulu
Petja Piensalo – kitara
Eemi Lamberg – basso, taustalaulut

ST. AURORA | INSTAGRAM | FACEBOOK | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR