Fearout julkaisi uuden EP:n “Resistenza”

Promokuva Justus Latvala & Suvi Laaninen
MAINOS:Tiedote 5.5.2023

Helsinkiläinen Fearout julkaisee jatkoa debyyttialbumilleen ’Resistenza’-EP:n muodossa joka julkaistaan Inverse Recordsin kautta 5.5.2023. EP vie bändin ilmaisua tällä kertaa hieman punkimpaan suuntaan, mutta Fearout yhdistelee punkin lisäksi biiseissään rosoista rockmetallia stoner-vaikutteisiin.

KUUNTELE Resistenza EP: https://push.fm/fl/fearout-resistenza

KATSO  One Bullet (to fix it all)

Kakkoslevyprojekti alkoi oikeastaan jo hieman ennen kun saatiin eka levy julkaistua. Todettiin, et eka levyllä ei ollut kauhean montaa punkahtavaa biisiä, joten sit kävi mielessä että kokeillaanko tehdä seuraavaksi punk-EP. Se oikeastaan tuli siinä päätettyä sitten, et milloin ikinä sitten seuraava tuotos tehtäisiinkään, niin se tulisi olemaan se punk-EP. Keväällä 2022, kun tuossa lähiseudulla alkoi sota, ahdisti ja vitutti, niin syntyi lyhyen tahtiin pari aihepiiriltään sinne viittaava biisiä ja haluttiin et saatas nämä biisit ajankohtaisuutensa vuoksi julkaistua. Siinä se aikataulukin sitten muotoutui, kertoo Fearoutin laulaja Justus.

Mentiin Klaukkalan D-studiolle elokuun alussa Nummelan Sepin kanssa äänittämään pohjat ja oikeastaan koko syksy 2022 ääniteltiin, kunnes valmis masteri oli jouluaaton aattona käpälässä. Et projektina tää oli suhteellisen lyhyt, mutta ei nyt varsinaisesti kauheen kivuton. Kai tähän luovaan toimintaan liittyy aina vähän kitkaa. Sepi miksasi ja Joni Borodavkin masteroi.

Biiseistä sävellyksellisesti kaksi on aivan uusia, kaksi puolestaan jo vuodelta 2008 ja loput siltä ja väliltä. Vaikka me itse kutsutaankin tätä punk-EP:ksi, niin kyllä sieltä löytyy niitä samoja tuttuja Fearout-elementtejä kuin Bleedthrough-debyytiltäkin: metallia, stoneria, rockia, rosoisuutta, häröilyä ja kohkausta.

Resistenza? Törmäsin viime keväänä Italiassa natsien vastaiseen muistomerkkiin, mistä nappasin levyn kansikuvaksi päätyneen otoksen. Tässä ajassa on paljon pahaa, jota tulee ja pitää vastustaa. Vaikka vastustus tuntuisikin mahdottomalta ja turhalta, ja ehkä juuri nimenomaan siksi. 

Fearout – Resistenza
1. Hey Stringer, Where’s Wallace?
2. The End of the World
3. One Bullet (to Fix It All)
4. Hanoi Rocks
5. Altogether
6. What’s the Matter With You
7. Seattle Suicide Pact
Production: Fearout
Recording: Fearout & Seppo Nummela
Mixing: Seppo Nummela
Mastering: Joni Borodavkin

Fearout:
Justus Latvala – Vocals, Guitars
Arg Kinnunen – Guitars, Backing Vocals
Topi Lajunen – Drums, Backing Vocals
Minttu Minkkinen – Bass, Backing Vocals

Linkit:
https://fearout.bandcamp.com
https://www.facebook.com/fearou7
https://www.instagram.com/fearoutband
https://twitter.com/Fearou7


Lähde: Inverse
Promokuva Justus Latvala & Suvi Laaninen

 | Profiili

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.