Glacerate julkaisi Puuhamaassa kuvatun tuplamusiikkivideon “Binge”- ja “Abyss”-kappaleilleen

kuvakaappaus
MAINOS:Tiedote 19.6.2023

Glacerate on tuore helsinkiläinen, fuzz-infusoitua hypermetallia soittava yhtye. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta se kuvaa parhaiten tätä desert rockia, hardcore punkkia, ja paikoitellen naurettavan raskasta metallia, tartuntapintaisessa pop-raamissa yhdistelevää bändiä.

Valtavat kitaravallit, sydäntäriipivät melodiat ja transsin lailla eteenpäin vyöryvät rumpukompit petaavat täydellisen pohjan vokalisti Onni Holmströmin monipuoliselle laulannalle. Soitinosaston kolkko, riipivä, mutta iso saundimaailma nivoo yhteen kokonaisuuden, jonkalaista ei ole usein kuultu.

“Binge on EP:n muista biiseistä temaattisesti poikkeava. Kappale käsittelee sydänsurujen ja rakkaustragedioiden sijaan omaa alkoholismiani, ja onkin kirjoitettu ensimmäisestä persoonasta suoraan myrkylle itselleen, ikään kuin synninpäästönä.

Kappaleen teksteissä leikittelen myös muita EP:n kappaleita enemmän kaksoismerkityksillä ja vertauskuvilla, joka lähentelee ehkä enemmän normaalia kirjoitustyyliäni. Binge on kappaleena ihanasti sekopäinen, ja siksi tekstin aihe päätyikin juuri alkoholiin”, Onni Holmström kertoo.

Poikkeuksellinen kappale sai seurakseen myös poikkeuksellisen musiikkivideon. Binge julkaistaan tuplamusiikkivideona Abyss-kappaleen kanssa, joka julkaistaan vielä myöhemmin erikseen.

Abyss on luonnollista jatkumoa Bingelle niin lyyrisesti kuin soitollisestikin, ja mid-tempo muuttuu sellaiseksi ylinopeudeksi, että kuulijan on parempi pitää penkistä kiinni! Videon kuvauksesta ja ohjauksesta vastasi yhtyeen kitaristi Arttu Hurme.

“Halusin tehdä tuplamusiikkivideon näille kahdelle biisille, koska ne ovat toisilleen luonnollista jatkumoa, varsinkin lyyrisesti. Musiikkivideo kuvattiin eräässä Kanta-Hämeläisessä huvipuistossa viileänä kesäpäivänä. Videossa kaikki esiintyvät yksin, ja vaikka ollaan huvipuistossa kellään ei vaikuta olevan kovin hauskaa. Mun mielestä tunnelma vertautuu sellaiseen krapula-ahdinkoon. Mutta mitäpä tästä nyt sen enempää löpisemään, käykää kattomassa video!”, Arttu Hurme kertoo.

Glacerate on perustettu alkuvuodesta 2022, mutta kaikilla jäsenillä on pitkä yhteinen musiikillinen historia takanaan. Yhtyeen jäsenet ovat levyttäneet yhdessä ja erikseen bändeissä kuten Assemble The Chariots, Mørket, Negatiiviset Nuoret, Watery, Nylon Beast.

Yhtye julkaisi debyyttisinglensä Used 26.5.2023, ja se saavutti ensimmäiseksi julkaisuksi hyvin huomiota medioissa ympäri maailman. Debyytti-EP on valmis ja siltä on luvassa singlejä pitkin kesää. Tällä hetkellä Glacerate valmistautuu treenikämpällä syksyn keikkailua varten.

Glacerate on:
Onni Holmström – Laulu
Arttu Hurme – Kitara
Mikko Nyholm – Kitara
Aapo Sandberg – Basso
Juha Aalto – Rummut

GLACERATE | INSTAGRAM | FACEBOOK | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR