Industrial metallia soittava Alfa Pentatonik julkaisi uuden “Korjattu totuus” -singlen

Promokuva: Alfa Pentatonik

Tiedote 27.6.2023

Alfa Pentatonik on Pentatonik bändin uusi tuleminen, jossa yhtyeen alkuperäinen biisinikkari JP Immonen (Walhalla, Iron Frost & Aria of Sorrow) yhdistää voimansa monessa liemessä keitetyn Janne Partasen (Hautajaisyö, Marraskuun Lapset, Paavalin Harhat, Verilehto & Uhriristi) kanssa.

Bändin ensimmäinen kappale oli maaliskuussa julkaistu single “Pelkojemme perintö”, joka oli kunnianosoitus Pentatonikin vanhemmalle tuotannolle. Nyt on aika iskeä isompaa vaihdetta silmään ja tarjoilla bändin metallisempaa puolta.

“Korjattu totuus” on ensimmäinen julkaisu tulevalta “Gamma 1” EP:ltä, joka julkaistaan myöhemmin vuonna 2023. Kappale kertoo propagandasta ja vallan kahvassa olevista ihmisistä.

Vuosituhannen vaihteen aikoihin perustettu industrial metal bändi Pentatonik palaa täydellä voimalla. Bändi on ollut tyhjäkäynnillä vuoden 2006 julkaistun “Hellä” Ep jälkeen ja tuolloin omaa levy-yhtiötäkin pyörittänyt bändi hajosi omaan mahdottomuuteensa. Pentatonik yritti vielä 2007 uudestaan uudistuneella miehistöllä, mutta muuttuneet elämäntilanteet aiheutti sen, että bändin “Pohjakosketus” Ep julkaistiin lopulta vain JP Immosen (Walhalla, Iron Frost & Aria of Sorrow) soundcloud sivuilla.

Bändi osoitti taas elonmerkkejä 2012 jolloin se saattoi valmiiksi kakkoslevynsä ihmiskunnan lopullisesta ratkaisusta kertova “Lopullinen Ratkaisu”, joka jäi kesken vuosia sitten alkuperäisen miehistön hajottua. Levyn teki valmiiksi JP ja alkuperäinen vokalisti AP. Levy julkaistiin digitaalisena latauksena ja sen avulla pyrittiin keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen kidutuksen uhreille. 2022 vuoden lopussa oli paluun aika.

Alkuperäistä kokoonpanoa kunnioittaen bändi otti käyttöön lisänimen ja tämä uusi tuleminen kulkee nimellä “Alfa Pentatonik”. Bändin alkuperäinen biisintekijä JP Immonen ottaa bändissä musiikillisen vetovastuun ja bändin vokalistiksi löytyi Janne Partanen (Hautajaisyö, Marraskuun Lapset & Uhriristi), joka hoitaa myös uusien kappaleiden sanoitukset. Bändi aloitti heti yhteistyön Inverse Recordsin kanssa, jonka avulla bändi koittaa saada tarttuvan synkät biisinsä maailmalle.

Kokoonpano:
JP Immonen: Kitara, Basso, Rummut, Synat
Janne Partanen: Laulu
Harri Hytönen: soolokitara

Linkit:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100089293964566
https://www.instagram.com/alfa_pentatonik
https://alfapentatonik.bandcamp.com

 


Lähde: Inverse
Promokuva: Alfa Pentatonik