MAINOS:Tampereelta tuleva tunnelmallista rockia soittava s.e.r on ehtinyt julkaista jo singlen ja EP:n “Reload”. Tavoitteena on päästä keikkailemaan enemmän ja julkaista uutta musiikkia. Yhtye vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu s.e.r:n tarkemmin alta.

 

Bändin nimi? s.e.r
Yhtyeen genre? tunnelmallinen rock
Ketä yhtyeeseen kuuluu? Simo “Herra Ramo” Rantanen – laulu
Jani – Kitara
Oskari – Rummut
Sami – Kitara
Tapsa – Basso
Mistä yhtyeenne on kotoisin? Tampere
Yhtyeenne esikuvat? Vaihtelevat, siellä on niin Metallicaa, Nirvanaa kuin Nick Caveakin
Kertokaa yhtyeenne taustatarina? s.e.r on Tamperelainen rock bändi joka on alunperin saanut lähtölaukauksensa Simon tarpeesta ja halusta saada säveltää omia biisejään kun aiemmin oli ollut mukana vain muiden ihmisten projekteissa. Pian silloin kitaristi Esan kanssa päätettiin laittaa tämä pumppu pystyyn ja pian oli rumpali Oskari ja kitaristi Jani saatu remmiin alkuvuodesta 2019. Kun Esa aika nopeasti halusikin siirtyä kitarasta bassoon piti hommata toisen kitaran varteen tuoretta verta. Kokeilujen jälkeen paikan vakiinnutti Sami itselleen. Esa päätti siirtyä syrjään yhtyeestä ja basson varresta toukokuussa 2021 mutta pian uusi bassotaiteilija Tapsa otti isot saappaat täytettäväksi!
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on? Saada loistava settilista kasaan, soittaa sitä kuuntelijoille eli saada keikkaa. Sitä kautta sitten kaikki muu on bonusta.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on? Simo sanoittaa biisit ja on säveltänyt valtaosan. Ainakin tähän astisista mutta muiltakin on tulossa sävellyksiä ja yhtä soitellaankin treeneissä. Porukalla sitten biisit rakennetaan valmiiksi ja sovitetaan treeneissä.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla? Tällä poppoolla vasta pari keikkaa alla koska korona mutta ennen s.e.r yhtyettä on kyllä yksittäin tyypeillä keikkoja vyöllä enemmänkin. Haluamme tuoda sitä tunnelmaa ja tuskaa yleisölle josta biisitkin ovat syntyneet ja pyrimme luomaan samaan aikaan sekä surullisen että menevän tunnelman.
Uusimman levynne nimi: Reload EP ja sitten oli Eyes sinkku

Avatkaa uuden levynne taustoja. Mikä on toiminut levyn inspiraationa? Kaikki julkaistut biisit kertovat jostain tositapahtumasta. Reload EP esm käsittelee niin koulukiusaamista, asunnottomuutta, biletystä ja turhautumista. Eyes sinkku taas kertoo tarinaa kauhusta ja lapsuuden peloista.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa? Tulenkulkijat, Killburn ja vaikka sitten Nick Cave
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi? Again ja Eyes. Again on kappale joka on sellainen “rock ooppera” ja siihen on saatu se tuska hienosti esiin, samalla se on myös striimeissä suosituin kappaleemme. Eyes taas on niin tunnelmallisen kauhun biisi kuin olla ja voi ja mielestäni se välittyy siitä mahtavasti.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt? Maustetytöt sekä kaikenlainen indierock. The Picassos. Rock ja metal klassikot.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille? Kuunnelkaa meidän musiikkia ja jos se iskee, vaatikaa ja pyytäkää meitä keikoille musapaikoilta 😀
Linkki yhtyeen kotisivulle: facebook.com/serfinland
Linkki yhtyeen somekanavalle: facebook.com/serfinland
Linkki yhtyeen musiikkivideoon: https://www.youtube.com/channel/UC9GfghCfUTIJo318JGrQqJw
Linkki yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/6hwZMP4O2MqiFQ4Nq6yQxS?si=mpL26VcyR1GgpNNSI7JW7A

 

Kuva: Simo Rantanen (kuvasta puuttuu basisti Tapsa)

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.