Helsinkiläinen rock-yhtye Vanta rikkoo jälleen rajojaan uudella sinkullaan “Hate in Your Heart”

Kuva: Rocktografia
MAINOS:

Tiedote 16.11.2022

Vanta on modernin vaihtoehtorockin maailmoissa liikkuva helsinkiläinen yhtye, jonka esikois-EP “Gone off the Earth” julkaistiin tammikuussa 2019. Julkaisua seurasi pari singleä ennen kuin Vanta sai nykyisen nimensä ja muotonsa keväällä 2020. Yhtye tunnettiin aikaisemmin nimellä Felic.

Tulevaa debyyttialbumia ovat pohjustaneet singlet Count to Zero”, “Too Rich for My Blood” sekä Stranger”. Näistä kahdelle ensimmäiselle Vanta julkaisi myös musiikkivideot, jotka voit katsoa täältä. Nyt julkaistava single “Hate in Your Heart” vie yhtyeen taas askelen lähemmäksi ensi vuonna julkaistavaa debyyttialbumia.

”Hate in your Heart on selvä rockbiisi. Kappaleen energia on vihainen, syyttävä ja vähän katkera. Raskaasti kitaravetoinen rakenne kannattelee lyriikoiden sisältöä ja tunnetta. Kappaleen sanoitukset tulivat mieleeni viime vuoden kesällä, ja niiden tarina muodostaa ikään kuin viestin. Kertosäe kulkee: ‘Go, with all that hate in your heart. Let me know when you get lost in the dark’. Haluaisin kysyä joiltain, miltä noin vihan täyteinen elämä näyttää?”, kappaleen kirjoittanut laulaja Markus Saikkonen kertoo ja jatkaa:

”Tuottaja Jukka Jahnukainen lainasi visiotaan tehdessämme kappaleesta parasta mahdollista versiota. Tämän jälkeen Ilmari Apajalahden miksaus ja Miro Kiiskin masterointi veivät sen vielä pidemmälle. Olemme ylpeitä jatkuvasti kehittyvästä musiikistamme sekä soundista, joka näyttää vain paranevan!”

Debyyttilevyn työstämisen aikana yhtye on kokeillut uusia keinoja tuotantotyylissään sekä lavalla. Oktaavituplatut kitaraleadit sekä baritone-taustat antavat itsessään luonnollisen soundimaailman, jota Vanta hyödyntää. Lisäksi entinen laulaja-basisti Markus Saikkonen keskittyy nykyään pelkästään laulajan tehtäviin.

VANTA on:
Markus Saikkonen – Laulu
Lauri Aaltonen – Kitara
Aleksi Laiho – Kitara
Henri Niemi – Rummut

https://www.facebook.com/vantatheband/
https://www.instagram.com/vantatheband/
https://open.spotify.com/artist/0nWjPXQXZWTAwP1sIrZPT7
https://www.tiktok.com/@vantatheband


Kuva: Rocktografia
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.