Rioghanin kolmas single ja musiikkivideo “Sight” on julkaistu

Kuva: Aarni Visuals / Mikko Parkkonen
MAINOS:Tiedote 22.6.2022

Suomalainen Rioghan julkaisi kolmannen singlen ja huikean musiikkivideon “Sight”. Kappale on otettu myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta debyyttialbumilta “Different Kinds Of Losses”. Albumi on tehty yhteistyössä Jonas Renksen (Katatonia), Einar Solbergin (Leprous), Teemu Liekkalan (Red Eleven, ex-Manufacturer’s Pride) sekä Teemu Koskelan (ex-Celesty) kanssa. Katso Aarni Visualsin / Mikko Parkkosen tekemä musiikkivideo alta:

Kuuntele single musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/rioghan-sight

Rioghan kommentoi:
“’Sight’ kertoo tarinan passiivis-aggressiivisista tunteista, kostosta ja siitä miten kostofantasiat voivat hiljalleen täyttää koko elämän, ja sokaistuu sille ajatukselle mikä on normaalia ja mikä ei. Voi myös käydä niin, että kietoutuu tähän koston ajatukseen niin vahvasti, että se tuhoaakin henkilön itsensä sen sijaan että saisi jotain aikaiseksi. Tämän sävellyksen kanssa minulla oli ilo työskennellä Jonas Renksen kanssa, ja tottakai olin aluksi ihan kauhuissani että miten pärjään, mutta jo hyvin alkuvaiheessa Jonas teki selväksi että minullakin oli tosi hyviä ideoita joita otettiin heti käyttöön. Jonas valitsi runoistani juuri tämän, johon alettiin sitten työstää taustaa, ja mielestäni koko prosessi oli tosi sujuva ja sain paljon rohkaisua myös omien ideoiden käyttöön tulevaisuudessa. Tämä oli myös ensimmäinen biisi jonka teimme valmiiksi, ja vain pieniä sovituksellisia muutoksia tehtiin myöhemmin.”

Jonas Renkse kommentoi yhteistyötä:
“En ollut koskaan aikaisemmin kirjoittanut kappaleita muille, mutta kun tämä tilaisuus tuli, halusin hypätä mukaan. Olin jo valmiiksi sävellysmoodissa ja minulla oli kaikki valmiina. Minusta minä ja Rioghan löysimme kiinnekohdan ja yhteisen sävelen nopeasti ja pystyimme vain antautua kappaleen vietäväksi. Aluksi pallottelimme muutamia ideoita edestakaisin ja sen jälkeen kappale aika pitkälti sävelsi itse itsensä.”

1. Sight
Singlen kansi: Sakari Tuokkola

Aiemmin tulevalta levyltä on julkaistu singlet “Breath” ja “Promises”.

Rioghan on laulaja Rioghan Darcyn sooloprojekti. Rioghan on perustettu 2019 ja toimii Lapualta käsin. Syvästi sekä progressiivisen rockin että goottipiireistä inspiraatiota ammentava Rioghan varmasti tuo jotain mielenkiintoista useammankin eri genren kuuntelijalle. Hän aloitti 2010 runoilijana ja sanoitusten kirjoittajana, mutta päätti vuoden 2019 alussa, että tekstit voisivat saada lisää lihaa luiden ympärille musiikista. Yhdessä muutaman lahjakkaan säveltäjän kanssa he saivat aikaan neljän biisin EP:n nimeltään “Blackened Sky” , joka julkaistiin 10.3.2021 Inverse Recordsin kautta. EP sai hyvin positiivisen vastaanoton lukuisten haastatteluiden sekä kansainvälisten radiosoittojen myötä.

Palikoiden loksahdettua kohdilleen oli aika alkaa suunnitelemaan debyyttialbumia ja Rioghan kokosi upean joukon ympärilleen. Albumin demoja tehdessä Rioghan äänitti Liekkalan Teemun kanssa kolmen kappaleen Covers II -julkaisun, josta kaksi biisiä päätyi Spotifyn virallisille soittolistoille keräten yli 200 000 streamia. Debyyttialbumi ‘Different Kinds Of Losses’ julkaistaan myöhemmin vuonna 2022.

Kokoonpano “Sight” -singlellä:
Laulu – Jenni Perämäki
Kitarasoolo – Jonas Renkse
Kitara, basso, koskettimet – Teemu Liekkala
Rummut & perkussiot – Valtteri Revonkorpi

https://www.facebook.com/rioghandarcy
https://www.instagram.com/rioghandarcy
https://twitter.com/rioghandarcy
https://rioghan.bandcamp.com
https://spoti.fi/36nTHP7
https://www.rakkausrunot.fi/runoilijat/emma-rioghan-darcy


Kuva: Aarni Visuals / Mikko Parkkonen
Lähde: Inverse Music Group

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.