Kalmantach julkaisi uuden albumin

Pitkän tauon jälkeen julkaistu ”F60.2: Remissio” sukeltaa ihmismielen synkkään puoleen.

Kuvaaja: Sami Teeri
MAINOS:Tiedote 2.3.2024

Progressiivista death metallia soittava Kalmantach julkaisi yli 10 vuoden tauon jälkeen uuden albuminsa “F60.2: Remissio” 29.2.2024. Yhtyeen säveltäjäkitaristi Mikko Rintamäki kommentoi albumin luomisprosessia: “Jokainen nuotti on tarkoin harkittu. Pohjat biiseille luon kotonani akustisella kitaralla jonka jälkeen niistä työstetään koko bändin voimin ehjiä kokonaisuuksia jotka nitoutuvat niin musiikillisesti kuin lyrikaalisesti toisiinsa.

Sävellystyössä mielestäni tärkeintä on se, että säveltäjä ei rajoita itseään liikaa etukäteen. Sävellysaikoina vähennän myös tarkoituksella metallimusiikin kuuntelua jotta muiden käyttämiä ideoita ei alitajuisesti kopioituisi omiin sävellyksiini.”

Laulaja Jonne Saarinen kertoo albumin teemoista: “Uuden levyn lyrikaalinen teema on psykopaatin sarjamurhaajan itsetutkiskelu. Ajatuksena oli kuvitteellisesti koittaa päästä tällaisen ihmisen pään sisään ja peilata hänen tuntemuksiaan suhteessa omiin ja vallitseviin moraalikäsityksiin ja normeihin”

Levyn äänityksistä vastasi yhtyeen rumpali Kari Luotonen: ”Rummut äänitettiin treenikämpällä ja muut osuudet kotistudiollani. Tällä tavoin äänitysprosessi oli erittäin joustava, koska kaikki voitiin hoitaa omien aikataulujemme puitteissa. Äänitystilanteidenkin aikana voitiin rauhassa vielä hakea ja kokeilla erilaisia ratkaisuja. Esim. kitaraliidit ja harmoniat sekä vokaaliosuudet löysivät paikkansa ja muotonsa melko kivuttomasti juuri äänitysten rentouden myötä.” Luotonen hoiti myös levyn miksaamisen ja masteroinnin.

Kappaleet:
1. Feeniks 5:06
2. Ei 5:36
3. Remissio 6:37
4. Vereni virta 5:28
5. Seitti 9:07
Kansitaide: Kai Kolima

Yhtye on:

* Jonne Saarinen – laulu
* Kari Luotonen – rummut
* Janne Saine – basso
* Lauri Hurtola – kitara
* Mikko Rintamäki – kitara

 

Kalmantach linkit:

Instagram
Facebook


Lähde: Kalmantach