Korpituli käsittelee kolmannella levyllään niin Pohjolan myyttejä kuin suomalaista sielunmaisemaakin – nimibiisi nyt kuunneltavissa

Kuva: Joonas Juntunen ja Samuli Lindberg
MAINOS:Tiedote 18.3.2024

Suomalaisen black metalin edustaja Korpituli julkaisee kolmannen “Pohjola”-nimisen täyspitkänsä huhtikuun 19. päivä niin diginä, CD:nä, kasettina kuin vinyylinäkin. Tuleva levy tuo tarjolle pohjoista näkökulmaa niin sanoituksissaan mutta myös musiikillaan pakanallisen folk/black metalin tyylikeinoin. Kuuntele levyn nimikkokappale alta:

Spotify: https://open.spotify.com/track/1pf05mgNWaF4qjmClhUnGL

“En ole koskaan ollut erityisen suuri folk-metallin ystävä, jotenkin sen huumorimainen kepeys ja ilakoivaan juomakulttuurin keskittyminen eivät ole pohjoisen asukkiin vedonneet. Minun Pohjolani on kylmä ja karu paikka, missä ihmiset ovat vakavia, rehellisiä ja suoria, ja tästä näkökulmasta levy sai syntynsä. 

Kokonaisuus jakautuu kahteen loogiseen osaan, joista ensimmäinen käsittelee mm. perinteisiä Kalevalan teemoja ja myyttejä kuten Louhi ja Sammon varastaminen, mutta tällä kertaa asioita tarkastellaan Pohjolan väen vinkkelistä. Inspiraation lähteenä on käytetty perinteistä Suomen kansan vanhat runot -kokoelmaa.

Levyn toinen puolisko pyrkii avaamaan suomalaista sielunmaisemaa vanhojen mutta uusiksi sovitettujen kansanlaulujen siivittämänä. Teemat kuten suru, jääräpäisyys, saunominen, luonto ja näiden tärkeys meille pyrkivät viitoittamaan mistä kaikesta kumpuaa kumma luontomme, oudot tapamme ja perisuomalainen sisu. Tervetuloa matkalle Korpitulen Pohjolaan!”, S. Korpituli taustoittaa albumin konseptia.

Osa I: Pohjoisen kansan taruja
01. Maan ääriin
02. Pohjola
03. Pohjan akka
04. Lalli
05. Syyttä suotta Sariolaan
Osa II: Suomalaista sielunmaisemaa
06. Soittajapaimen
07. Saunavihdat
08. Yksi kaksi kolme neljä
09. Kalliolle kukkulalle
10. Väkensä luokse

Korpitulen kaksi vuotta sitten ilmestynyt “As Infinite Shadows of the Nightsky” on nyt julkaistu vinyylinä Korpituli Productionsin ja Wolfspell Records yhteistyönä. “Endless Whispers Echo” -kappaleeseen on tehty myös musiikkivideo.

https://www.facebook.com/Korpituli
https://www.instagram.com/s.korpituli/
https://korpituli.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/channel/UCnpxmY_BnmjtvR1OiN0RZsQ


Kuva: Joonas Juntunen ja Samuli Lindberg
Lähde: Metal Asylum Promotions

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.