Kotimainen extreme metal-yhtye Kneel Before The Death on julkaissut uuden singlen

Valokuvaaja: Lisa Nikula

Tiedote 27.10.2023

Helsinkiläinen extreme metal-yhtye Kneel Before The Death julkaisee uuden singlen ”I Am The One”. Yhtye on tunnettu musiikistaan, joka yhdistää massiivisen äänivallin sekä brutaalisen extreme metallin.

Bändi kommentoi singleä:
” ’I Am The One’ on jatkoa Kneel Before The Deathin aikaisemmin tänä vuonna julkaistulle singlelle ’Eternal Sleep’. Täynnä vihaa, tarinamme päähenkilö valmistautuu viimeiseen koitokseen, jollaista hän ei ole aikaisemmin kohdannut. Vain yksi voi selvitä. Tämä taistelu ei ole ohi ennen kuin se on voitettu.”

Yhtyeen rumpali Konsta Vihavainen kommentoi:
”Kun aloitimme kappaleen kirjoitusprosessin, tarkoituksena oli rakentaa kappale tarttuvan sekä eeppisen kertosäkeen ympärille. Jotain mikä kiinnittäisi kuuntelijan huomion välittömästi. Lisäksi halusimme tuoda mukaan uusia äänimaailmoja, joihin emme aikaisemmin olleet koskeneet, ja tuloksena syntyi dynaaminen extreme metal kappale. Tämä kappale on todella uniikki yhdistelmä unohtumattomia kitaramelodioita, kauniita orkestraatioita ja sopivan verran blast beatejä.”

Kneel Before The Death on suomalainen vuonna 2013 perustettu extreme metal-yhtye. Yhtye jäseniä ovat rumpali Konsta Vihavainen, kitaristi Niko Lappalainen, basisti Joonas Peltonen ja vokalisti Markus Raito. Kneel Before The Deathin musiikki yhdistelee sinfonista metallia, black metallia ja elektronista musiikkia, kuten synthwave, mikä yhdessä muodostaa yhtyeen omalaatuisen soundin.

Kneel Before The Death julkaisi ensimmäisen singlensä ’In Death We Trust’ joulukuussa 2013, minkä jälkeen yhtyeen ensimmäinen EP ’The First Chapter’ julkistettiin elokuussa 2014. Yhtye jatkoi oman soundinsa kehittämistä yhä synkempään suuntaan ja vuonna 2015 singlet ’The Bloodline’ sekä ’Deathbringer’ näkivät päivänvalon. ’Life/Death’, yhtyeen toinen EP, julkaistiin vuoden 2016 syyskuussa. ’Miserere Mei’ single, jonka miksaajana ja masteroijana toimi Fredrik Nordström,  julkaistiin marraskuussa 2018. Tämän jälkeen KBTD julkaisi EP:n ’Memoir’ huhtikuun 22 päivä 2022. Yhtyeen edeltävä single ’Eternal Sleep’ julkaistiin aiemmin tänä vuonna 5.5.2023.
https://www.facebook.com/KBTDBand

https://www.instagram.com/kbtdband/


Lähde: Inverse Records
Valokuvaaja: Lisa Nikula