MAINOS:Hämeenlinnasta tuleva yksihenkinen goottirockia soittava Atomic Agent vastaili Metalliluolan kysymyksiin. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: Atomic Agent
Yhtyeen genre: Goottihardrock
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Toistaiseksi vain Al Aston (laulu, instrumentit, tuotanto sekä videotuotanto), mutta toivon mukaan tulevan vuoden aikana voisi instrumenttipuolen jättää muiden huoleksi, ainakin livetilanteiden osalta.
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Hämeenlinna
Yhtyeenne esikuvat: Niitä on aika rajattomasti, mutta mainitaan nyt vaikka tällaiset kuin Love Like Blood, Danzig, Billy Idol, Dead Kennedys, The Sisters Of Mercy, Elvis Presley, Depeche Mode, Nick Cave, The Cure, Paradise Lost.
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Taustalla on pitkä historia metallimusiikin parissa, mutta jokunen vuosi sitten lähdin kokeilemaan, miltä perinteisen goottirockin tekeminen maistuisi. Minulla oli kutkuttava idea, jota piti ehdottomasti kokeilla. Ideoita alkoi tulla sitten yksi toisensa jälkeen niin paljon, että alun konerummut, virtuaalikitarat ja -bassot saivat jäädä unholaan, ja otin aitoja instrumentteja tilalle. Se, että en ollut koskaan edes itse kokeillut laulamista, tuntui mieluisalta haasteelta, ja kyllä tässä nyt ainakin jonkinlaista kehitystä on ehtinyt tähän päivään tapahtua.Koronavuosista oli ainakin se hyvä puoli, että luovuus musiikintekijänä puhkesi kukkaan, mutta huonoa on se, että pää tuottaa musiikkia nyt niin jatkuvalla syötöllä, että joskus nukkuminenkaan ei onnistu kun säveliä tai sanoituslaineja pyörii nupissa.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Tavoitteena on saada alkuun edes jonkinlaista huomiota Atomic Agentille. Katsotaan nyt, kuinka ensilevy lähtee vetämään, mutta jos kiinnostusta riittää enemmänkin, nostetaan panoksia. Ainakin tässä ensilevyn julkaisuhetkellä vaikuttaa siltä, että Keski-Euroopassa on kiinnostusta kovastikin. Luvassa on mm. huomiota varsin tunnetuissa printtijulkaisuissa vuodenvaihteen molemmin puolin.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Aika simppeli, koska teen kaiken itse, mutta taiteellisten erimielisyyksien iskiessä saan onneksi yleensä viimeisen sanan. Tyypillisesti kappaleet lähtevät joko jostain kitaramelodiasta tai -riffistä, mutta joskus laukaisijana voi toimia hieno laululaini, bassokuvio tai jopa ihan vain rumpurytmi, kuten uuden levyn avauskappaleessa Breathe Fire. Kappaleidean voi laukaista myös jokin tapahtuma elämässä, jokin ajatuksia herättävä kuva tai elokuvan kohtaus.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Keikkailua aletaan miettiä luonnollisesti vasta sitten kun kokoonpano saadaan jossain vaiheessa täyteen mittaan. Tavoitteena on kuitenkin energinen, dynaaminen ja näyttävä livekokemus. Patsastelu saa jäädä muille, vaikka goottihenki vahvana muuten yhtyeen ilmeessä onkin.
Uusimman levynne nimi: Secret Society
Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: Inspiraationa on toiminut järjetön sisäinen palo tehdä musiikkia, ja tällaista kamaa nyt vaan alkoi syntyä. Varsinkin korona-aikana ideoita lähti tulvimaan siinä määrin, että hyvä jos edes viidesosan on saanut jotenkin tallennettua. Kappaleita on muutamassa vuodessa kertynyt arviolta 70-80, mutta debyytin osalta oli mietittävä biisien välistä dynamiikkaa, koska ajattelen yhä – joidenkin mielestä ehkä vanhanaikaisesti – levyjä yhtenäisinä kokonaisuuksina, joiden parissa pitää pystyä sen keston ajan viihtymään. Välillä enemmän vauhtia, välillä vähän suvantoa ja hiukan erilaisia soundimaailmoja, ja aletaan olla jo ainakin selvemmillä vesillä kuin JJ. Lehto aikanaan.Debyyttiä varten valmista tavaraa oli n. 2,5 levyn verran, mutta aika nopeasti jakolinjat alkoivat selvitä ja juuri ne tähän sopivat kappaleet löytyä. Raakkaaminen oli loppuvaiheessa aika raastavaa, koska pois piti jättää pirun hyviä kappaleita, mutta toisaalta halusin pitää levypituuden siellä klassisessa n. 40-45 minuutissa. En itse ymmärrä lainkaan, miksi kiekolle pitäisi väkisin pituutta kasvattaa, sillä kyllä lempilapsistaan pitää pystyä karsintaa tekemään.

Varastossa oleva musiikki on myös sen verran laajaskaalaista, että periaatteessa AA voisi hyvin tehdä esimerkiksi goottiwesternlevyn. Lisäksi osan materiaalista olen jo suunnannut aivan toisiin musaprojekteihin.

Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa: Ainahan se Ghostin kyljessä olisi komeaa vetää, mutta sanotaan nyt vaikka joku tummasävyinen ihan klubitason bändi, koska klubikeikoissa on intiimiyttä toisin kuin stadioneilla.
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: Secret Society menevyytensä ja You’re No Good pimeän tunnelmansa vuoksi.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Vähän kaikenlainen aina death ja thrash metallista goottirockiin ja alternativeen.
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Vaikka keikkailu on ehkä vielä vähän kaukainen asia ilman kokoonpano, näen Atomic Agentin hyvin visuaalisesti näyttävänä bändinä. Toivottavasti tämä myös vielä lihallistuu.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Käykää tsekkaamassa, mistä Atomic Agentissa on kyse! Yksi tai kaksikaan biisiä ei vielä välttämättä koko totuutta kerro. 🙂
Linkit yhtyeen somekanaville: https://www.facebook.com/atomicagent666 |
Linkki yhtyeen musiikkivideoon: www.youtube.com/watch?v=uix_qCRnYSY
Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/5vWRdIwcIKLKWbTH31k9N1

 

Kuva: Polly Puisement

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.