Alternative rock -yhtye vvvsv pvlvv julkaisi uuden “Korkeuxiin”-singlen

Räppiä, screamoa ja kauniita melodioita yhdistelevällä "korkeuxiin"-singlellä voi kuulla mm. Enter Shikarin ja Twenty One Pilotsin vaikutteita sekä yllättävän c-osan.

kansikuva (Joni Salomaa)
MAINOS:

Tiedote 19.10.2022

Heti ensitahdeista koukuttavan melodian esittelevä “korkeuxiin” on samanaikaisesti energinen ja eteerinen laulu, jonka teksti syntyi laulaja-lauluntekijä Jonin terapiaprosessin yhteydessä oman käytöksen, synkkien ajatusten ja mielenterveysongelmien jäsentämisen työkaluksi. Laulu sisältää todella henkilökohtaisia ja kipeitä asioita ja sen sanoma voi vastaanottajan mielentilasta riippuen olla joko lohdullinen ja kaunis tai tyly ja kylmä. Laulua ei näistä syistä johtuen ollut alunperin tehty julkaistavaksi. Päätimme kuitenkin bändinä ottaa riskin ja julkaista biisin, sillä parhaimmasssa tapauksessa joku voi saada tästä helpotusta omaan tuskaansa.
Kun rokkibiiseissä yleensä luotetaan isoon särökitaravalliin, on “korkeuxiin” päämelodia soitettu mahdollisimman heleällä ja cleanilla kitarasoundilla, joka ikään kuin vaivoin pysyttelee nopeatempoisten rumpujen perässä: aivan kuin jotain puuttuisi, kuin kitarat olisivat väärässä paikassa eivätkä ihan sopisi joukkoon. Biisin sävel ja ilmaisu kertovat siis tekstin kanssa samaa tarinaa.
vvvsv pvlvvn laulaja-lauluntekijä Joni kertoo “korkeuxiin”-singlestä: “2019 marraskuussa mun ekan terapiavuoden loppumetreillä mä olin hirveen pettynyt itseeni. Olin kohdellu mun läheisiä paskasti ja selitelly niille ja itelleni että ‘mähän oon mieleltäni sairas, teidän pitää ymmärtää’. Mä jahtasin parantumista ja toistelin ett ‘sit ku mä paranen niin sit mä voin tehdä sitä ja tätä ja sit mä en enää kohtele ketään huonosti’. Lisäks mä koin syyllisyyttä kun en parane vaikka käyn terapiassa, ett tässäkin mä epäonnistun. Meni vielä vuosi kun mun päässä naksahti joku oikeeseen asentoon. Mä kirjotin yhden terapiaistunnon jälkeen paperille pätkän: “lopeta se selviytyminen nyt ja ala elää”. Ton mietteen ympärille rakentui parin viikon kivuliaan prosessin aikana loput “korkeuxiin”-biisin tekstistä. Pääsin irti ajatuksesta että ensin pitää jotenki maagisesti parantua ja vasta sit alkaa elämään. Oon tajunnu että mielenterveysongelmista ei parannuta. Ne pitää hyväksyä osaksi epätäydellisen kaunista, rosoista elämää ja sopeuttaa muut asiat niiden ympärille. Jos haikailee mahdottoman parantumisen perään, kokee elämänmittaista epäonnistumista, katkeroituu eikä pysty nauttia niistäkään hetkistä kun voi hyvin. Biisin perussanoma on kaikessa korniudessaan se, että omasta henkilökohtaisesta kärsimyksestä huolimatta elämä on kaunista ja jokainen meistä on rakkauden arvoinen.”
 

 
 

Vaasa palaa on vuonna 2019 perustettu vaasalaisbändi.

Katsele: instagram   |   youtube   |   tiktok
vvvsv pvlvv
joni salomaa // laulu & tuotanto
akseli kangas & samuli kaakinen // kitarat
aapo timonen // basso
teemu koski // rummut
Lähde: vvvsv pvlvv
+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.