MAINOS:Tampereelta tuleva heavy metal -yhtye Neverfade vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: Neverfade
Yhtyeen genre: Heavy Metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Lassi Landström – Laulu
Jesse Liukkonen – Kitara
Jyri Sallinen – Kitara
Jesse Kämäräinen – Basso
Artti Järvinen – Rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Tampere
Yhtyeenne esikuvat: Iron Maiden, Judas Priest, Enforcer, Ambush, Helloween, Tarot, Wolf
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: NEVERFADE perustettiin loppuvuodesta 2022. Yhtye aloitti taipaleensa hiljaiselolla, säveltäen ja treenaten materiaalia. Nyt, herran vuonna 2024, yhtye on valmis astumaan parrasvaloihin yhtenä ”New Wave Of Finnish Heavy Metal”-sanansaattajana. Neverfade äänitti ensimmäiset kaksi single-julkaisuaan, Phantoms In The Wind ja Assassin tammikuussa 2024 Danko Tones-studiolla Mäntässä. Yhtyeen julkaisee julkaisunsa yhteistyössä saksalaisen agentuurin Suricate Musicin kanssa, jonka johtohahmo Patrick Walch tunnetaan myös Noble Demon Recordsin vetäjänä sekä työstään Nuclear Blastilla maailmankuulujen aktien kuten Nightwish, Sabaton, Slayer ym. kanssa.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Olla eturivissä tuomassa uutta suomalaista perusheviä kansalle. Aiomme yhdessä muiden genren edustajien kanssa tuoda tunnetuksi käsitteen “New Wave of Finnish Heavy Metal” ja vahvistaa suomalaisen perinteisen heavy metallin relevanttiutta suomalaisessa musiikkiskenessä.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Laulaja Lassi Landström on kirjoittanut suurimman osan kappaleista, biisejä kuitenkin rustaa myös kitaristi Jesse Liukkonen. Bändi sovittaa kappaleet yhdessä.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Neverfade nojaa vahvaan energiaan ja teatraalisuuteen keikoillaan. Olemme soittaneet vasta 2 keikkaa, joista kummankin palaute on ollut yltiömäisen positiivista. Laulaja Landströmin Bruce Dickinsonin tapaan kohkaava ja teatraalinen esiintyminen, yhteiset koreografiat, yhteinen look sekä vokalisti-Lassilla rooliasut tuovat livekeikoille visuaalisen aspektin joka tempaa mukaansa.
Uusimman levynne nimi: Phantoms In The Wind (single)
Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: Se tie minkä suomalaiset metallipioneerit ovat ennen meitä luoneet muuttuu nyt kiitoradaksi uudelle aallolle suomalaista, perinteistä heavy metal musiikkia.PHANTOMS IN THE WIND kertoo tarinan vastarinnasta, taistelusta tyranniaa vastaan sekä periksiantamattomuudesta. Biisi nojaa vahvasti perinteiseen heavy metaliin 80-luvulta mutta omaa mielestäni myös tarpeeksi moderneja elementtejä ja koukkuja tarttuakseen kuulijaan kiinni.

Kappale on alunperin kirjoitettu Lassin toimesta Crimson Daylle mutta löysi uuden elämän Neverfadessa. Lyriikoiden inspiraationa (ns. underdog asettelu taistelussa tyranniaa vastaan) tuntuu ajankohtaiselta varsinkin nykyään, kun autoritäärisyyden kanssa flirttailevat poliittiset voimat nostavat päätään globaalisti.

Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa: Iron Maiden
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: Phantoms In The Wind on Neverfaden debyyttisingle.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Ambush, uusin Judas Priest levy, Alestorm ja kaikki suomalaiset vähemmän tunnetut heavy metal bändit kuten Ratbreed, Crimson Day, Barrel ja Dragon Throne (sekä moni muu).
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Teemme tämän ja tulevien julkaisujemme kanssa yhteistyötä Suricate Musicin kanssa, jonka vetäjä Patrick Walch on tunnettu mm. Noble Demon Recordsin luojana sekä urastaan Nuclear Blastilla jossa hän työskenteli digimarkkinoinnin kautta supertunnettujen yhtyeiden kuten Slayer, In Flames ja Nightwish kanssa sekä jatkaa työskentelyä mm. Sabatonin ja Oceanhoarsen kanssa tälläkin hetkellä.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Hero’s glory never fades!
Linkki yhtyeen kotisivulle: www.neverfade.fi
Linkit yhtyeen somekanaville: https://www.instagram.com/neverfadefinland/
Linkki yhtyeen musiikkivideoon: https://www.youtube.com/watch?v=A_tLvfyt-IM
Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/5jCChNYTYTN9C4uFAFKmPT

 

Kuva: Jonna Helin

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.