Cirith Ungol julkaisi toisen singlen ja lyriikkavideon tulevalta albumiltaan

Kuva: Peter Beste
MAINOS:Tiedote 17.9.2023

Cirith Ungol julkaisee kuudennen täyspitkän albuminsa, “Dark Parade,” Metal Blade Recordsin kautta 20. lokakuuta. Yhtye julkaisi levyltään nyt toisen singlen.

Harvalla yhtyeellä metallin maailman alla on yhtä huomionarvoista, uskomatonta ja innostavaa tarinaa kuin Cirith Ungolilla. Yhtye perustettiin Kalifornian Venturassa 1970-luvun alkupuolella ja loi soundin, jota maailma ei ollut koskaan aiemmin kokenut. Sen sijaan, että olisi passiivisesti matkinut vaikutteitaan, yhtye halusi luoda täysin raskaamman, synkemmän ja apokalyptisemman soundin. Se oli obskuuri ja arkainen, mysteerinen ja eksentrinen, eeppinen ja laaja, mutta ennen kaikkea järkähtämättömän raskas, synkkä ja doom-tyylinen.

Yhtye aloitti matkansa sulavan aallon mukana vuoden 2020 studioalbumillaan “Forever Black.” Cirith Ungol alkoi kirjoittaa kappaleita “Dark Parade” -levylle heti “Forever Blackin” julkaisun jälkeen. Sitten, kuten kaikki muutkin, Cirith Ungol joutui globaalin pandemian vaivaamaksi ja kamppaili sairauden, eristäytymisen, surun ja masennuksen kanssa pyrkiessään luomaan synkkää ja elinvoimaista taidetta.

“Bändin jäsenet menettivät läheisiä sukulaisia, ja kamppailimme parhaamme mukaan pandemian keskellä, joka raivosi maan väestöä ja talouksia”, rumpali Rob Garven kertoo. “Kauhistuttavaa kuin se olikin, se oli täydellinen tausta doom-viestillemme maailmasta, joka on tuhon partaalla.”

Kaikki kahdeksan demoa valmistuivat – ne sisältyvät levyn laajennettuun versioon – ja Cirith Ungol aloitti “Dark Parade” -levyn äänittämisen lokakuussa 2022.  Albumi on voimakas ja painokas, heijastellen bändin rakkautta metalliin, tuhoamisvaistoa ja inhoa ihmiskuntaa kohtaan.

“Dark Parade” -levyn toinen single on “Looking Glass”.

Kuuntele kappale:

 

Dark Parade -biisit:
01. Velocity (S.E.P.)
02. Relentless
03. Sailor on the Seas of Fate
04. Sacrifice
05. Looking Glass
06. Dark Parade
07. Distant Shadows
08. Down Below

 

CIRITH UNGOL:
Tim Baker – vocals
Jimmy Barraza – guitar
Greg Lindstrom – guitar
Rob Garven – drums
Jarvis Leatherby – bass

https://www.facebook.com/cirithungolofficial
https://www.instagram.com/cirithungolband
https://twitter.com/cirithu


Lähde: Metal Blade Records
Kuva: Peter Beste