Lähiöbotoxille uusi levytyssopimus – tuore sinkku ulkona

Kuva: Sofia Douska
MAINOS:Tiedote 23.2.2024

Itähelsinkiläinen Lähiöbotox on allekirjoittanut levytyssopimuksen raskaan rockin julkaisijana tunnetun Ranka Kustannuksen kanssa. Yhtye julkaisee uuden singlen Ei toivoa tänään perjantaina 23. helmikuuta.

Tiukkoja heviriffejä ja räppiä yhdistelevä Lähiöbotox on noussut debyyttinsä jälkeen yhdeksi metallimusiikin seuratuimmista yhtyeistä, ja se on noteerattu muun muassa Vuoden metalli – ja Vuoden tulokas -Emma-ehdokkuuksilla.
Bändi liittyy nyt Blind Channelin maailmalle vieneen Riku Pääkkösen luotsaaman Ranka Kustannuksen riveihin muun muassa Cyan Kicksin ja Arionin rinnalle suurella innolla: ”Olemme fiiliksissä tästä yhteistyöstä. Emme olisi voineet parempaa kotia bändillemme toivoa kuin Ranka.” 

Bändin kitaristin Harto Haukkaluoman ja Pääkkösen tiet ovat kohdanneet useasti 30 vuoden aikana.
”Oon 52-vuotias ja tää on kolmas levy, jonka Riku multa julkaisee. Yhteistyö alkoi The Astronuts -bändin parissa vuonna 1993 ja sitten tuli Heaven ‘N’ Hell. On ihan helvetin hienoa, että löytyy edelleen luottoa tekemiseen!”, Haukkaluoma kommentoi.

”Rock ja metalli ovat Suomessa vuosia kaivanneet Lähiöbotoxin kaltaista uudistajaa. Genret ovat nojanneet menneeseen ja suosio on ollut tasaisessa laskussa. Lähiöbotox on yhtye, joka voi tuoda rockin pariin aivan uuden yleisön. Odotamme yhteistyötä innostuneena”, Pääkkönen kommentoi.

Tänään perjantaina 23. helmikuuta julkaistava uusi sinkku Ei toivoa on ensimmäinen Lähiöbotox-julkaisu vuoden 2022 jälkeen, jolloin ilmestyi toinen albumi Itä-Metal. Sinkku esittelee bändin uutta melodisempaa otetta.

Tuore julkaisu käynnistää virallisesti Lähiöbotoxin vuoden 2024, johon mahtuu kevään klubikeikkojen ja kesän festarivetojen lisäksi myös African Metal Tour -dokumentti Ylen kanavilla maaliskuussa.

Keikat:
29.03.2024 Tampere, Yo-talo
13.04.2024 Helsinki, MeriHelvetti (risteily w/ Battle Beast, Ensiferum jne.)
27.06.2024 Seinäjoki, Provinssi
12.07.2024 Turku, Metallivuori
Lisäyksiä tulossa kevään aikana. 

Online:
www.facebook.com/lahiobotox/
IG: Lahiobotox

Lähiöbotox syntyi Itä-Helsingin Roihupellossa vuoden 2018 alussa. Musiikissaan se yhdistää tiukat heviriffit rosoiseen rappiin. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa “Rikkinäinen Suomi” syksyllä 2020. Albumi toi Lähiöbotoxin nopeasti esiin yhtenä maamme kiinnostavimmista metalliyhtyeistä. Julkaisu herätti huomiota niin metallin ystävien kuin kriitikoiden keskuudessa, ja se nappasi mm. Vuoden metalli- ja Vuoden tulokas -ehdokkuudet Emma Gaalassa.
Huhtikuussa 2022 Lähiöbotox jatkoi voittokulkuaan toisella albumillaan, “Itä-Metal”. Levyn myötä bändi soitti tähän asti isoimmat keikkansa lämmitellen mm. Nightwishiä ja soittamalla lukuisilla Suomen festivaaleilla.
Vuonna 2024, Lähiöbotox on luomassa uutta musiikkia. Albumin odotetaan ilmestyvän myöhemmin kuluvana vuonna. Bändi on esiintynyt lähes kaikilla merkittävillä rock-festivaaleilla ja kerännyt ison fanikannan ympäri Suomen.

Ranka Kustannus on legendaarisen Spinefarm Recordsin perustajan Riku Pääkkösen omistama ja luotsaama levy-yhtiö ja kustantaja. Metalli- ja rockmusiikin julkaisijana ansioitunut yhtiö keskittyy genren kiinnostavien nousevien tekijöiden löytämiseen ja viemiseen Suomen rajojen ulkopuolelle. Yhtiö muun muassa kiinnitti ja vei aikoinaan maailmalle Blind Channelin, ja tällä hetkellä kansainvälistä menestystä niittää myös Rankan artistit Cyan Kicks ja Arion. Muita yhtiön edustamia artisteja ovat muun muassa uudet tulokkaat Beyond Awareness, Block of Flats, LASTOUT ja Enemies Everywhere sekä jo paikkansa kansainvälisessä metalliskenessä lunastanut Kalmah.

Lähde: ProPromotion