Nøkian Monarkilta debyytti-EP ja musiikkivideo

Bändikuva: Mikko Korhonen
MAINOS:Tiedote 15.3.2023

Joulukuussa 2021 Shadowman-debyyttisinglensä musiikkivideon kera julkaissut pirkanmaalainen black’n rolliksi musiikkiaan kutsuva Nøkian Monark julkaisi kuuden biisin EP:n “Of Things That Define Us” 28.2.2023. Yhteen EP:n biiseistä kuvattiin myös video, joka julkaistiin 13.3.2023.

Of Things That Define Us -EP:n lyriikoiden keskeisenä teemana on ihmisenä elämisen pohdiskelu.

“Miten elämästämme tuli sellaista kuin se on? Mitkä asiat ovat muovanneet meistä sellaisia kuin olemme? Lapsuuden ja nuoruuden kokemukset, perhe, ystävät, vastoinkäymiset, onnistumiset, hyväksynnän ja hylkäämisen kokemukset jne…

Entä mitkä ovat ne asiat jotka nykyisellään määrittelevät meidät? Työ, ihmissuhteet, saavutukset, harrastukset, yhteiskunnallinen asema, sosiaalinen status, periaatteet, itsetunto, arvot… Kun peilaamme itseämme niihin, olemmeko tyytyväisiä kuvaan jonka näemme, vai huomaammeko sulloneemme itsemme – tai antaneemme muiden sulloa meidät – ahdistavaan ja puristavaan muottiin? Entä löytyykö meiltä rohkeutta särkeä vääristynyt peilikuva, lähteä etsimään todellista identiteettiämme ja rakentamaan elämästämme sellaista että omissa nahoissaan olisi hyvä olla – ja jossa myös ympärillämme olevilla olisi hyvä olla?”

Seuraavaksi bändi keskittyy livesetin hiomiseen tulevia keikkoja varten, joista ensimmäinen varmistunut on Oulun Incarn Festissä 14.10.2023. Myös puolisen tusinaa uusia biisejä on työn alla.

Katso musiikkivideo:
EP:n biisilista:
1. Introduction: Barren is the Desolate Earth
2. Some Things Never Change
3. The Writer’s Block
4. Dark Dove, White Crow
5. Someone Else’s Life
6. Shadowman 2.0

Kansitaide: Aleksi Kettunen & Markku Pöllä

Nøkian Monark on tuore kotimainen metallibändi, jonka tyyliä voisi kuvailla black’n rolliksi – rokkaavaa, groovaavaa black metal -pohjaista paahtoa.
Bändi on sopiva sekoitus kokemusta ja tuoretta verta, sillä kolmella jäsenistä on pitkästi kokemusta kotimaisista rock- ja metallibändeistä (mm. Deuteronomium, Sotahuuto, kls.) siinä missä bändin nuorisojaosto tuo kokonaisuuteen tuoretta energiaa ja modernimpaa tvistiä.
Kolme jäsenistä osallistuu biisien säveltämiseen, tuoden biisimateriaaliin sopivasti vaihtelevuutta. Lyriikoista vastaa vokalisti Manu Lehtinen ja koko bändi osallistuu materiaalin sovittamiseen.
Nøkian Monarkissa kaksi sukupolvea kohtaavat, sillä vokalisti Manu Lehtisen lisäksi bändissä vaikuttavat myös hänen poikansa – leadkitarassa Lassi ja rummuissa Waltteri. Manun taival metallimusiikin saralla basistina ja vokalistina on alkanut jo ennen poikien syntymää, joten pojat ovat kasvaneet metallimusiikin ympäröimänä pienestä pitäen. Soittoharrastus heillä alkoi jo ala-asteiässä täysin heidän omasta aloitteestaan ja nyt musiikkia siis harrastetaan yhdessä, mikä ainakin isäukon mielestä on “siisteintä ikinä”.
Nøkian Monark julkaisi ensimmäisen sinkkunsa nimeltään Shadowman ja siihen kuvatun musiikkivideon 21.12.2021. Kuuden biisin EP “Of Things That Define Us” julkaistiin 28.2.2023. Yhteen EP:n biiseistä kuvattiin myös video, joka julkaistiin 13.3.2023.
Julkaisut:
21.12.2021 – Shadowman (single + musiikkivideo)
28.02.2023 – Of Things That Define Us (EP)
13.03.2023 – The Writer’s Block (musiikkivideo)
Jäsenet:
Manu Lehtinen – vocals
Taneli Törölä – guitar
Lassi Lehtinen – guitar
Tatu Kekkonen – bass, bgv
Waltteri Lehtinen – drums
Linkit:

Lähde: Nøkian Monark
Kansitaide: Aleksi Kettunen & Markku Pöllä
Bändikuva: Mikko Korhonen
Videokrediitit: Mikko Korhonen, Taneli Törölä, Lassi Lehtinen, Manu Lehtinen
 | Profiili

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.