Before The Dawnin paluukiertueen lämppärit on julkaistu – mukana Brymir ja Suotana

Kuva: Teppo Ristola
MAINOS:Tiedote 22.7.2023

Suomalaisen melankolisen metallin pioneeri Before The Dawn kiertää syksyllä kotimaata ja Keski-Eurooppaa yhdessä winter metal -yhtye Wolfheartin kanssa. 22. syyskuuta alkavan Suomen-kiertueen lämppärit on nyt julkaistu. Nummirockissa ja Tuskassa selvää jälkeä tehnyt Brymir lämmittelee kaksikkoa Helsingin Tavastialla ja Tampereen Pakkahuoneella, kun taas pohjoista voimaa melodiseen death metaliin ammentava Suotana vierailee Kuopiossa, Seinäjoella ja Oulussa. Tuoreempi metallijyrä Divine Apocalypse taas louhii Jyväskylän Lutakossa.

Multi-instrumentalisti Tuomas Saukkosen johtama Before The Dawn teki tänä vuonna pitkään kaivatun paluun niin julkaisu- kuin keikkarintamalle. Yhtyeen 30. kesäkuuta ilmestynyt paluulevy ”Stormbringers” nousi julkaisuviikollaan Suomen albumilistan sijalle 11 ja fyysisen listan sijalle 3. Lisäksi yhtye saavutti pitkän historiansa ensimmäiset albumisijoitukset Pohjois-Amerikassa, kun levy debytoi Yhdysvaltojen Current Hard Music Albums -listan sijalla 40 ja Kanadan Hard Music Albums -listalla paikalla 73. Albumi on yhtyeen ensimmäinen uudella kokoonpanolla, jossa solistin tonttia hoitaa Paavo Laapotti ja Saukkonen on siirtynyt rumpupallin herraksi.

Kiertueen toisena pääesiintyjänä nähdään niin ikään Tuomas Saukkosen luotsaama Wolfheart. Suomalaisen melodisen death metalin ykkösnimiin lukeutuva yhtye julkaisi viime syksynä kuudennen studioalbuminsa ”King Of The North”. Levy sai loistavan vastaanoton niin faneilta kuin kriitikoilta ja sitä on kuvailtua Wolfheartin tähänastisen tuotannon parhaaksi. Uutta musiikkia parhaillaan valmisteleva yhtye soittaa myöhemmin syksyllä uransa suurimman Euroopan headline-kiertueen yhdessä Before The Dawnin kanssa.

Before The Dawn + Wolfheart – Co-headline over Finland 2023

Pe 22.9. Tavastia-klubi, Helsinki *
La 23.9. Tullikamarin Pakkahuone, Tampere *
Pe 29.9. Tanssisali Lutakko, Jyväskylä ***
La 30.9. Sawohouse Underground, Kuopio **
Pe 6.10. Rytmikorjaamo, Seinäjoki **
La 7.10. Tullisali, Oulu **
Pe 13.10. Logomo Teatro, Turku
La 14.10. House of Rock, Kouvola
Pe 27.10. Black Box, Mikkeli ****

Lämppärit:
* Brymir, ** Suotana, *** Divine Apocalypse, **** festivaali, vain Before The Dawn

Before The Dawn vuonna 2023 on:
Tuomas Saukkonen – rummut & kitara
Juho Räihä – kitara
Paavo Laapotti – laulu
Pyry Hanski – basso

https://www.facebook.com/beforethedawn
https://www.instagram.com/beforethedawnofficial/
https://open.spotify.com/artist/6L77qXFnXb7Tac7xzPa0Y7


Kuva: Teppo Ristola
Lähde: Master Events