Dark The Suns julkaisee viidennen studioalbuminsa “Raven And The Nightsky” – “Swans of the Frozen Waters” -single julkaistu

Promokuva: Dark The Suns

Tiedote 18.8.2023

Melodisen kauniin metallimusiikin lähettiläät Dark The Suns julkaisee viidennen studioalbuminsa Raven And The Nightsky 29.9.2023 Inverse Recordsin kautta. Albumilta lohkaistiin viimeinen single, joka on nimeltään Swans of the Frozen Waters.

Swans of the Frozen Water musiikkivideo:

Bändi kommentoi:

Mikko:
“Tässä kappaleessa Inkan säveltämät kauniit melodiat yhdistyvät hienosti raskaampaan ilmaisuun sekä Janin tunnelmallisiin lauluosuuksiin”

Jani:
“Swans of the Frozen Waters” yhdistää kiehtovasti kauniin haikeat melodiat ja raskaammat rytmitykset. Tarkkaan suunniteltu ja toteutettu musiikkivideo saa kappaleen tunnelman korostumaan entisestään. Ehdottomasti omia suosikkeja! 

KUUNTELE Swans of the Frozen Waters suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/dts-swans

Mikko Ojala perusti Dark the Sunsin vuonna 2005. Vuonna 2006 bändi kasvoi, kun kolme uutta jäsentä (basisti Inka, Juha kosketinsoittimissa ja rumpali Markus) liittyivät yhtyeeseen. Bändi teki myös sopimuksen Firebox Recordsin kanssa samana vuonna.
Vuosina 2007-2010 Firebox Records julkaisi yhtyeen kolme täyspitkää albumia (In Darkness Comes Beauty, All Ends in Silence ja Sleepwalking in a Nightmare). Bändi teki lukuisia keikkoja näiden vuosien aikana.
Kokoonpanossa on vuosien varrella tapahtunut lukuisia muutoksia, mutta Mikko ja Inka ovat olleet jatkuvasti yhdessä tekemässä musiikkia. Bändi oli epäaktiivinen vuosina 2013-2020, mutta vuonna 2020 Mikko ja Inka päättivät jatkaa yhdessä musiikin tekemistä. Oli todella luonteva tapa jatkaa bändiä duona, sillä he ovat kirjoittaneet yhdessä lähes kaiken yhtyeen musiikin ja sanoitukset.

Vuosina 2020 ja 2021 Inverse Records julkaisi neljä singleä yhtyeen 4. albumilta Suru Raivosi Sydämeni Pimeydessä. Levy sisältää kymmenen kappaletta melankolista ja melodista suomalaista metallimusiikkia. Bändi on aina kuvaillut musiikkiaan “kauniiksi pianomelodioiksi tummansävyisellä laululla”.
Maaliskuussa 2023 Jani Moilanen liittyi bändiin. Viidennen studioalbumin on määrä ilmestyä myöhemmin vuonna 2023 Inverse Recordsin kautta.

Dark The Suns – Raven And The Nightsky (albumi 2023)
Biisilista:
1. Adamantine
2. Phoenix
3. Kun Aallot Kallioihin Murtuu
4. Aurora
5. Raven feat Paavo Laapotti
6. Shadows Upon the Broken Hearts
7. Swans of the Frozen Waters
8. The Sea of Sorrow
9. Under the Northern Lights
10. In Mist of the Night
Sävellys ja sanoitus: Mikko & Inka Ojala.

Kokoonpano:
Mikko Ojala: laulu, kitara, rummut
Inka Ojala: basso, koskettimet
Jani Moilanen: kitara, laulu

Linkit:
https://www.facebook.com/darkthesunsofficial
https://darkthesuns.bandcamp.com 
https://spoti.fi/2Jmh5kW
https://www.instagram.com/darkthesunsofficial


Lähde: Inverse

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.