Singlekavalkadi: Mukana Erick Avila, Block of Flats, Strider, Blackwåsh, Devenial Verdict, Private Affair, Kaiser, Clamoris

Tarjolla uusimpia singlejä.
Tarjolla uusimpia singlejä.
MAINOS:

Clamoris – “The Bite of the Cosmic Snake”

Vaasalainen neoklassisia ja sinfonisia elementtäjä musiikissaan upeasti hyödyntävä Clamoris julkaisi tänään kolmannen ja samalla viimeisen singlensä “The Bite of the Cosmic Snake”. Kappale löytyy 28.10.2022 Inverse Recordsin kautta julkaistavalta debyyttialbumilta “Opus Limbonica”.

Kuuntele single suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/clamoris-the-bite-of-the-cosmic-snake

Sami Selkäinaho kommentoi:
“Kolmas ja viimeinen single Opus Limbonicalta, “The Bite of the Cosmic Snake”, on levyn ensisiajinen sinkku.

Kappaleessa on tiukka rakenne sekä tarttuva kertosäe. Lievä “rokkaavuus” sekä tiukat soolo-osiot tekevät biisistä luultavasti helpoimmin avautuvan biisin levyltä.
Fokus on kaiken kaikkiaan raskaissa ja tarttuvissa riffeissä melodian sijaan, ja tunnelma on sangen synkkä. Neoklassinen aspektimme riippuu vielä mukana toki, erityisesti kosketinsoolossa.”

Vuonna 2017 perustettu vaasalainen Clamoris päätti toteuttaa visionsa neoklassisesta death/black metallista.

Alunperin bändi oli kahden miehen studioprojekti, jonka perustivat kosketinsoittaja-säveltäjä Sami Selkäinaho ja laulaja-basisti Niko Peräkorpi. Kappaleiden vaativuudesta johtuen kaksikko kuitenkin totesi, että lisämiehitys olisi erittäin hyödyllistä bändille. Niinpä rumpali Tom Israels ja kitaristit Joonas Kinnari ja Samuli Kaakinen liittyivät bändiin.

Bändi alkoi säveltämään kappaleita ja yhden biisin demon (2018) jälkeen he kokivat olevansa valmiita äänittämään debyyttialbumin “Opus Limbonica”, joka julkaistaan myöhemmin 2022 Inverse Recordsin kautta.

Kokoonpano:
Sami Selkäinaho: koskettimet
Niko Peräkorpi: vokaalit & bassot
Samuli Kaakinen: kitarat & taustavokaalit
Joonas Kinnari: kitarat
Tom Israels: rummut

Linkit:
Facebook: https://www.facebook.com/clamoris
Instagram: https://www.instagram.com/clamorisband
Bandcamp: https://clamoris.bandcamp.com

Lähde: Inverse


Kaiser – “kuuntele Fire”

Lähes 10 vuotta stonerin ja fuzz rockin parissa pörissyt Kaiser julkaisee Turned to Stone: Chapter 6 -nimisen kimppajulkaisun norjalaisen Captain Caravanin kanssa. Levy ilmestyy marraskuun 18. päivä ja sen takaa löytyy psyke, stoner, doom ja heavy rock -genreihin erikoistunut amerikkalainen Ripple Music.

Nyt splitiltä on julkaistu Kaiserin puoliskolta sen ensimmäinen näyte Fire, jota yhtye kuvailee ”käsistä lähteneeksi rupisen kauniiksi välisoitoksi, jonka kantava teema on traagisten elämänmuutosten aiheuttama vitutus.”

Linkit:

https://www.facebook.com/kaiserfuzz

https://www.instagram.com/kaiserfuzz/

https://kaiserfuzz.bandcamp.com/

Lähde: Metal Asylum Promotions


Private Affair – ”Creature Of The Night”


Devenial Verdict – “The Contemptor”

Yhtye:

  • Okko Tolvanen – Drums
  • Sebastian Frigren – Guitars
  • Antti Poutanen – Bass
  • Riku Saressalo – Vocals

Facebook – https://facebook.com/DevenialVerdict


Blackwåsh – “Henki”

Bandcamp: https://blackwashband.bandcamp.com/


Strider – “The Elite of Steel”

Syksyn Sävel -kisakappaleista löytyy tänä vuonna todellista herkkua menevän metallin ystäville. Mukana 20 finalistin joukossa on myös tänään virallisesti julkaistu Strider-yhtyeen The Elite of Steel -single, jossa on läsnä teräksinen tuntu ja vanhan liiton metallin meininki:

“Kun kuulimme mahdollisuudesta osallistua Syksyn Säveleen, oli ensimmäinen reaktio että ‘ei missä tapauksessa’. Olemme kuitenkin vannoneet soittavamme musiikkiamme mahdollisimman aidosti, joten singback-esiintyminen ei kuulostanut oikealta meille. Muutama Pirkka lager myöhemmin tajusimme, että on suorastaan kansalaisvelvollisuutemme osallistua kyseiseen kilpailuun”, bändi perustelee ja jatkaa:

“Nykyään jopa metallissa käytetään mallentavia vahvistimia, konerumpuja sekä autotunea, muista musiikkityyleistä puhumattakaan. Tähän poserointiin Strider haluaa tehdä muutoksen. Jotta saisimme aidosti rock-henkeen tehtymme musiikin suuremman yleisön kuultavaksi, ehkä yksi singback-poserointi on sen arvoinen, sillä ovathan Iron Maiden ja Manowarkin langenneet samaan syntiin.”

https://www.facebook.com/stridersteel

Lähde: Ginger Vine Management & PR


Block of Flats – “Feels Like”

Vaihtoehtorockin tuore tulokas, helsinkiläinen Block of Flats, julkaisee tänään ensimmäisen singlen tulevalta esikoisalbumiltaan. Kappaleen on tuottanut Joonas Parkkonen ja sen on miksannut sekä masteroinut Grammy-palkittu Jacob Hansen. Kuuntele Feels Like tästä.

Feels Like on kappale, jossa käsitellään omia tuntemuksia toisen ihmisen toksisuutta kohtaan. Se kertoo päätöksestä irtautua huonosta ja kuluttavasta ihmissuhteesta, joka ei enää anna mitään takaisin, vaikka kuinka haluaisikin. Kappaleen tarinan nojaa vahvasti turhautumisen tunteeseen, jossa ei saa sanat eivät enää riitä; turhautuminen tulee ulos pahoinvoivana huutona. Päätös suhteesta lähtemisestä on tehtävä itse, sillä lopulta liiallinen negatiivisuus ja toksisuus polttaa kaikki sillat sekä ihmissuhteet”, kuvailee kappaleen säveltäjä Jonne Nikkilä.

Neljän lapsuudenystävän, Jonne Nikkilän (laulu), Jesse Katajan (kitara), Kauri Koposen (basso) ja Ossi Ågrenin (rummut), muodostama yhtye julkaisi vuoden 2020 lopussa Jussi Ylikosken luotsaamaan Molar Musicin kautta Flashbacks & Memories debyytti-EP:n, joka sai innostuneen vastaanoton musiikkimedioilta. EP:n sinkkulohkaisut ”Done for Tonight”, ”Do I Even Want You Back” sekä ”Nothing Is Gonna be OK” ovat jyllänneet Spotifyn kansainvälisillä soittolistoilla sekä kotimaisilla radiokanavilla nostaen bändin yhdeksi kiinnostavimmista suomalaisen vaihtoehtorockin tulokkaista. Block of Flats yhdistää musiikissaan tarttuvat popkoukut, mielikuvitukselliset sovitukset sekä elektronisen soundin tuottaen tyylikkäästi toteutettua punkenergialla jalostettua modernia rockia.

Block of Flats kirjoitti levytyssopimuksen Ranka Kustannuksen kanssa elokuussa 2022, ja heidän esikoisalbuminsa äänitykset ovat parhaillaan käynnissä.

Kansainvälisille markkinoille tähtäävä Block of Flats on tunnettu energisistä live-esiintymisistään, joita bändi on ehtinyt ahkeroida runsaasti niin ympäri Suomea kuin ulkomailla. Yhtye nähdään livenä mm. Tampereen Lost In Musicissa torstaina 29. syyskuuta sekä Helsingin On The Rocksissa 26. marraskuuta.

Keikat:
29.09.2022 Yo-talo, Tampere (Lost In Music)
26.11.2022 On The Rocks, Helsinki
Block of Flats on
Jonne Nikkilä, laulu
Jesse Kataja, kitara
Kauri Koponen, basso
Ossi Ågren, rummut

www.wearebof.com

Lähde: Katja Vauhkonen


Erick Avila – “Satumaa”

Turussa asusteleva chileläiskitaristi, säveltäjä sekä tuottaja Erick Avila on jälleen uuden musiikin äärellä. Aktiivisesti uutta musiikkia julkaisevalta, multilahjakkuuden nimeä kantavalta yhtyeeltä on kuultu tänä vuonna niin espanjan- kuin englanninkielisiä singlejä, kuten Hoy Bailo un Tango Gris sekä viimeisin sinkku From The End of the World.

Nyt vuorossa on suomen kieli, ja kappaleeksi valikoitui Unto Monosen säveltämä legendaarinen tango Satumaa. Lopputuloksessa tangon kuuma intohimo on viety tyylikkäästi modernin metallifiltterin läpi. Kuuntele Erick Avilan versio Satumaasta täältä. Yhtye julkaisi alkukesästä myös version argentiinalaisesta tangosta Por una Cabeza.

Suomalaisen yhtyeensä kanssa Latinalaisen Amerikan rytmejä metalliin sekä tunnelmalliseen instrumentaalirockiin sekoitteleva Erick on hionut omaperäistä fuusiotaan jo vuosia.

“Olen työskennellyt musiikkibisneksessä jo yli 20 vuotta ja päässyt jakamaan lavoja muun muassa Nightwishin, Paul Gilbertin, Blind Guardianin, Epican ja Rhapsodyn kanssa – sekä Six Magics -yhtyeeni kanssa että sooloartistina. Vuonna 2016 otin suuren loikan urallani, kun päätin alkaa keskittyä latinalaisamerikkalaisten rytmien ja metallin sekoittamiseen. Tämän seurauksena syntyi toinen soololevyni Origen, jonka promokierros toi minut Suomeen ja Turkuun, jonne päädyin lopulta asumaan. Kasasin ympärilleni uuden bändin osaavista suomalaismuusikoista ja loppu on historiaa, jonka voit käydä Spotifysta kuuntelemassa!”, Erick niputtaa.

Seuraava keikka:
30.9. – Erick Avila + Whiteout @ Vimma, Turku
Lisäinfoa täältä.

ERICK AVILA | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY

Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.