Isojen musiikkimedioiden jo löytämä Marsh Tea julkaisi esikoissinglensä – Tuttujen tekijöiden 18 vuotta muhinut progeyhtye esittäytyy

Promokuva: Teemu Liekkala
MAINOS:

Tiedote 28.2.2023

Marsh Tea tarkoittaa suomeksi suopursua. Tuo kaunis suokasvi ei ole täysin harmiton. Suopursun kukinto tarjoaa terveysvaikutuksia, mutta saattaa myös horjuttaa keskushermostoa.

Myös jyväskyläläisellä Marsh Tea -yhtyeellä on taito porautua ihmisen tajuntaan. Trion raskas, vivahteikas ja tekninen debyyttisingle “Convert My Dreams” ilmestyi 24.3, ja jo ennen ensimmäisenkään nuotin julkaisua Suomen suurimmat musiikkimediat ovat antaneet yhtyeen viralliselle lanseeraukselle “Mustanaamion hyvän merkin” aiemmin tällä viikolla niin radiossa kuin printtimediassakin.

Marsh Tean taival ei ole ainoastaan musiikillisesti kimurantti. Myös Trio Niskalaukauksessa vaikuttava Nils Ursin sävelsi Marsh Tean tulevan albumin yhdessä Leveragen Valtteri Revonkorven jo vuonna 2005, mutta kokonaisuus tuli täydeksi vasta viisitoista vuotta myöhemmin, kun mukaan saatiin muun muassa Red Elevenissä marinoitunut Teemu Liekkala.

Nyt 18 vuotta ensimmäisten askelten jälkeen julkaistava ensimmäinen lohkaisu tulevalta albumilta on teemaltaan vahva kokonaisuus. Musiikillisesti kunnianhimoisen “Convert My Dreams” -kappaleen kantava voima on pelko. Sama fiiilis jatkuu myös julkaistulla singlen tyylikkäällä lyriikkavideolla.

Spotify: https://open.spotify.com/album/5YRgbKjz6UA1cU5779hCEz

“Se hetki, kun suurimmat pelot menettämisestä nousevat pintaan on piinaava. Varsinkin, kun menettämisen pelko kohdistuu johonkin, jota ei edes ole ja näyttää, ettei sitä koskaan saavutakaan: joku toteuttaa minun unelmani, jos en minä siihen pysty! Se on hetki, kun haluaisi sammuttaa valot ja hävitä”, Nils Ursin kuvailee biisin henkeä.

“Soitannollisesti kappale kuvastaa tuota pelkoa ja siitä kumpuavaa vihaa polveillen tummista murinoista kauniisiin surun kyllästämiin melodioihin. Pelko on monisyistä”, Ursin jatkaa.

“Convert My Dreams” avaa Marsh Tean pelin enemmän kuin pysäyttävästi ja nostaa riman kerrasta tappiin. Vaan ei huolta, pitkäsoitollinen tuoretta kotimaista progressiivista rockia julkaistaan vielä tänä vuonna!

1. Convert My Dreams

Marsh Tea on:
Teemu Liekkala – laulut, kitarat, synat
Nils Ursin: basso -synat
Valtteri Revonkorpi – rummut

http://www.marshtea.com/
https://www.facebook.com/marshtea
https://www.instagram.com/marshteaband/
https://www.youtube.com/@marshtea8544


Kuva: Marsh Tea
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.