Mors Subita julkaisee “Origin of Fire” -pitkäsoiton 13. lokakuuta

Mors Subitan viidennen albumin julkaisu lähestyy

Kuva: Meea Salmela
MAINOS:Tiedote 22.8.2023

Mors Subita on levittänyt dynaamista ja thrashinkatkuista sanomaansa jo yli 20 vuotta. Joka julkaisullaan soundiaan tehokkaammaksi kehittänyt viisikko on löytänyt paikkansa Suomen melodeath-eliittien joukosta ja nostanut live-esiintymisensä tasoa vuosi vuodelta nykyiseen priimaan iskuun.

Mors Subitan viides “Origin of Fire” -albumi julkaistaan 13. lokakuuta saksalaisen Out Of Line -yhtiön kautta. Sen jälkeen yhtye suuntaa levyn tiimoilta keikoille pitkin Suomea. Tässä vaiheessa bändi murskaa Kauhajoella, Oulussa, Tampereella ja Helsingissä. Vielä tänä vuonna ja vuonna 2024 on luvassa lisää keikkoja.

Yhtye itse kommentoi albumia:
– Origin of Fire vie bändin lähemmäs sen juuria: aggressiivisten ja thrashkatkuisten riffien sekä suoraviivaisen rytmiikan pariin, yhtye tiivistää.

– Siellä täällä on pilkahdus melodista tunnelmaa ja oikein ajoitettuja industrial-vaikutteita, mutta kokonaisuudessaan albumi nojaa debyyttilevymme kaltaiseen raskaaseen soundiin. Bändin kehityksen voi aistia yhteennivoutuneesta soitosta sekä tuotannosta.

– Pyrimme tuomaan äänimaailmaan lisää luonnollisuutta ja onneksemme saimme mukaan muun muassa Meshuggahin, The Hauntedin, Moonspellin kanssa työskennelleen Tue Madsenin, joka loihti levylle vihaisen ja etenkin itse bändin kuuloisen soundin.

– Origin of Fire on kaunis ja brutaali kokonaisuus, joka kunnioittaa musiikillista menneisyyttämme mutta näyttää samalla suuntaa tulevalle, Mors Subita visioi.

Mors Subita keikalla:

pe 20.10. Kauhajoki, Wanha Mestari (18 / 23 e, ennakko Wanha Mestari)
co-headline: Vorna

la 21.10. Oulu, Kantakrouvi (20 / 25 e, ennakko Lippu.fi, ennakosta myös rajoitettu early bird 15 e)
special guest: Shereign

to 16.11. Tampere, Klubi (17,50 / 20 e, ennakko Tiketti)
+ Special guest: Marianas Rest

pe 17.11. Helsinki, On The Rocks (18 / 20 e, ennakko tiketti)
+ Special guest: Shereign

Lisää esiintymisiä luvassa tälle vuodelle ja vuodelle 2024.

www.facebook.com/morssubitaofficial
www.instagram.com/morssubitaofficial


Lähde: Nem
Kuva: Meea Salmela

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.