Coventhrallin avaruusooppera saa loppuhuipennuksensa – seikkailu päättyy katkeransuloiseen voittoon

Sinkun kansikuva Kuvitus: Mario Lopez Layout: Toni Bite
MAINOS:

Tiedote 24.10.2023

Coventhrall on julkaissut neljännen sinkun avaruusoopperalevystään Legacy of MorfuidraVictory on liki kuusiminuuttinen eeppinen päätösraita, jossa tunnelmat vaihtelevat ääripäästä toiseen. Kappale on kaksiosainen, jossa ensimmäisellä puoliskolla Sami Ilvonen tulkitsee taistelun jälkeistä haikeaa tunnelmaa. Jälkimmäisellä puoliskolla tempo nopeutuu, sävy muuttuu iloisemmaksi ja on aika juhlia saavutettua voittoa.

Tarinan kirjoittaja ja vokalisti Sami Ilvonen kuvailee kappaleen tunnelmia:

“Taistelu on voitettu ja Scavenit häädetty takaisin avaruuteen, mutta tappiot ovat rajut ja monta hyvää ystävää menehtyi. Kuten sodissa ja taisteluissa aina, tunnelmat ovat ristiriitaiset. Toisaalta ollaan iloisia voitosta ja Morfuidran vapaudesta, mutta kaatuneitten muistoa surraan vielä pitkään.”

Kappaleessa kuullaan lukuisia vierailijoita kuten Tuomas Nieminen Avatarin roolissa, Tanja Kemppainen Princess Celestenä ja Aleksi Parviainen palkka-armeijan sotilaana. Lisäksi biisissä kuullaan vielä Risto Kupiaisen kosketinsoolo. Biisi, kuten koko levy päättyy mahtipontiseen kuoro-osuuteen. Kuorossa laulaa Petteri Lehikoinen, Juhani Muhonen, Mikko P. Mustonen, Leeni-Maria Hovila ja Johanna Lesonen.

Biisin säveltäjä Jukka Hoffrén kommentoi kappaletta:

“Kappaleen runko on sävelletty jo joskus vuosituhannen vaihteessa, mutta jäi pitkäksi aikaa pöytälaatikkoon odottamaan oikeaa käyttötarkoitusta. Biisissä voi kuulla vaikutteita esim. King Diamondin ja Rob Halfordin tyyppisistä laulumelodioista. Lopun kuororatkaisu tuli esiin vasta studiossa, kun pohdimme, miten saisimme Morduidran kansan äänen kuuluviin kiitokseksi Avatarille, keisarille ja muille taisteilijoille.”

Kuuntele sinkku musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/coventhrall-victory
Katso lyriikkavideo: https://youtu.be/CDtJGNs-KnE
COVENTHRALL:
Sami Ilvonen: laulu
Toni Bite: kitara
Jukka Hoffrén: basso, koskettimet, kitara
Kimmo Korhonen: kitara
Janne Ojala: rummut

Lähde: Inverse
Sinkun kansikuva
Kuvitus: Mario Lopez
Layout: Toni Bite