Tamperelainen Miss Vain julkaisi “Crocus Biflorus” EP-debyyttinsä – myös tuore musiikkivideo “One to Burn” nähtävissä

Promokuva: Viljami Kamppinen, editointi: Kasperi Kinnunen

Tiedote 11.8.2023

Tamperelaisen Miss Vainin debyytti-EP Crocus Biflorus on julkaistu 11.8.2023. Myös tuore musiikkivideo One to Burn näki tänään päivänvalon ja se on katsottavissa alla:

Vokalisti Mikko Vilkman kommentoi:

“Tässä se nyt on!
Miss Vainin ensimmäinen EP – Crocus Biflorus tuoreeltaan!

Albumin kappaleet on sävelletty, sanoitettu ja äänitetty pikkuhiljaa kesästä 2020 aina vuoden 2022 syksyyn… Hetki meni, mutta hyvä tuli! Bändi kasattiin noiden sessioiden tiimellyksessä vuonna 2021 ja tästä johtuen soittajat äänitteellä poikkeavat osin varsinaisesta kokoonpanosta.

One to Burn on albumin ainoa kappale, jota ei ole julkaistu singlenä, joten se saa kunnian aloittaa tämän helvetillisen huviajelun. Se kertoo tarinan oman elämänsä impulsiivisesta antisankarista, joka depressioissaan ja haastavissa ihmissuhteissaan räjähdellen on polttaa koko maailman ympäriltään. Kappale on verrattain helposti lähestyttävä, tarttuvine ja melodisine kertosäkeineen.

EP:n toinen kappale on nimeltään All the Same, joka on kokonaisuuden ensimmäinen Inverse Recordsin kautta julkaistu single. Kappale kritisoi valheellista ja kiilloteltua totuutta, jota me kaikki luomme erityisesti sosiaalisessa mediassa. Se on saanut hyvää palautetta niin livenä soitettuna, kuin striimauspalveluista kuunneltunakin. All the Same on metallibiisi rockilla ja jopa hieman popilla höystettynä.

Leap of Failed kolmantena kappaleena nostattaa jo hieman sarvia, moderneilla thrash-metal viboilla ja soljuvilla kertosäkeillään. Sanoitus kertoo epäonnistumisesta ja ihmisen tarpeesta muutokselle elämässään, vaikka muutos onkin kuin hyppy tuntemattomaan, jossa menneisyyden haamut häälyvät mielen utuisissa sopukoissa ja yksinäisyyden hämärässä. Se on toinen single-lohkaisu albumilta.

Kappale numero neljä tottelee nimeä Song of Solitude, joka on myös EP:n kolmas single-julkaisu. Se on ehkä levyn haastavin biisi kuulijansa kannalta. Siinä on elementtejä progressiivisesta-metalista pop-rockiin ja maukkaita poimintoja siltä väliltä. Lyyrisesti pysyttäydytään samoilla linjoilla, kuin aiemminkin. Laulu kertoo menetyksestä, menneiden suremisesta ja uuden toivosta… Universaalista ja/tai yksilöllisestä rakkauden ja hyväksynnän kaipuusta. Mutta siihenhän taitaa kiteytyä koko elämä, eikö niin?

Toivottavasti nautitte kuuntelusta!

Haluamme kiittää:
Joni / Inverse Records,
Joel & Niko / Lindfors Productions
ja tietenkin Minttu Haveri, kiitos uskomattoman hienosta kansitaiteesta!”

 

KUUNTELE Crocus Biflorus EP suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/miss-vain-crocus

Miss Vain on metallin kurimuksessa luoviva viisihenkinen rock-yhtye Tampereelta, jonka musiikki on sarvia nostattavaa energiaa, tarttuvia melodioita ja höyhenen herkkää tulkintaa.

Yhtye on perustettu kahden henkilön studioprojektina Lempäälässä 2019. Kahden kevyemmän kappaleen julkaisun jälkeen puhalsivat uudet tuulet vuonna 2021, kun vire madaltui ja projekti muodostui kokonaiseksi yhtyeeksi. Tavoitteemme on tarjota viihtyisiä hetkiä musiikin ystäville, niin uusilla äänitteillä, kuin keikkojenkin merkeissä.

Vuonna 2023 bändi julkaisi debyytti-EP:n Crocus Biflorus kotimaisen Inverse Recordsin kautta.

Miss Vain – Crocus Biflorus EP
Biisilista:
1. One to Burn
2. All the Same
3. Leap of Failed
4. Song of Solitude
EP:n kansi: Minttu Haveri

Kokoonpano:
Mikko Vilkman – laulu
Eetu Halttunen – basso
Kasperi Kinnunen – kitara
Anssi Liikanen – kitara
Sasu Haveri – rummut

Linkit:
https://www.facebook.com/MissVainBand
https://www.instagram.com/missvain_official
https://missvain.bandcamp.com


Lähde: Inverse
Promokuva: Viljami Kamppinen, editointi: Kasperi Kinnunen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.