Kalmo julkaisee uuden doom metal EP:n ”Dominus Meus” lokakuussa

Tiedote 18.9.2023

Kyyryinen ja pahansuopa hahmo piileskelee varjoissa. Hänen riutunut sielunsa yrittää etsiä lohtua pimeydestä, viimeisestä toivon kipinästä, kutsuen esiin sen tuntemattomia voimia. Hento rukous karkaa hiljaisena hänen rohtuneilta huuliltaan kadoten varjoihin kasvaen kaikuna vaateeksi. Hän on enemmän kuin tuhkaa. Hän on enemmän kuin maan mutaa. Hän on mestarinsa irvokkaan luomakunnan kruunu. Hän on enemmän kuin pelkkä kuolevainen. Hänen vääristynyt muotonsa värisee rähjäisen viitan alla, kun savun ja pölyn täyttämän ilman repivä huuto pakenee hänen huuliltaan: sieluni kuolemattomuudesta!

Varjojen hämäristä Kalmo julkaisee kolmannen julkaisunsa: “Dominus Meus” -EP:n.

EP sisältää kolme uutta mustanpuhuvaa doom-veisua ja saattelee kuulijansa tarinoihin varjojen ja hämärän rajamaille. Kappaleet luovat Kalmon nahkan vieden tyyliä yhä synkempään ja pimeämpään suuntaan. Avausraita “Touching the Sun” vie kuulijan vanhan tutun tarinan äärelle: ihmisen kuolemattomuuden kaipuuseen. “Be Wary of the Dead” varoittaa kuolleista ja pimeistä voimista, jotka jahtaavat meitä kaikkia – ja jotka lopulta saavat meidät kaikki. Nimikkoraita “Dominus Meus” maalaa mustin pensselivedoin tarinaa mestarinsa huomiota anelevasta hahmosta, synkän luomakunnan kruunusta. Vastaukset varjoista antavat odottaa itseään.

Soundisuunnittelun, miksauksen ja masteroinnin EP:lle hoiti Roland Rodas, Cavern of Echoes: https://www.cavernofechoes.com/.

EP:n kansitaiteen on luonut Mosaeye [IG: mosaeye].

Kalmo kohottaa kallontäydeltä taikajuomaa ja örisee syvän kiitoksensa saamastaan tuesta ystäville Kalmon sisäpiirissä ja mahtaville mentoreille Aliki Katriou, Pekka Olkkonen ja Mari Aro arvokkaasta valmennuksesta, ohjauksesta, neuvoista ja tuesta Kalmon matkalla ja tämän EP:n tuottamisessa.

Vaikka EP:n veisujen pergamenttien muste on vielä hieman kosteaa, varjoissa jo kuiskitaan uusista tarinoista ja veisuista, jotka itävät ikuisen yön hämärissä odottaen hetkeä oikeaa.

EP saatavilla 20.10.2023 Kalmon Bandcamp-sivulla: https://doom.kalmo.fi/

Kalmo-linkit: https://linktr.ee/kalmodoom

Kalmo on yhden miehen doom metal undergroundprojekti tarkoituksenaan toteuttaa ainoan jäsenensä musiikillisia intohimoja ja toimia niiden kanavana sekä alustana kaiken tähän liittyvän oppimiselle. Kalmo imee vaikutteita old school mestareilta kuten Celtic Frost, Hellhammer Slayer, Death Breath, Black Sabbath ja Master muutamia mainitakseni.

Biisien lisäksi olennaisena osana Kalmon tarinassa ovat olleet myös musiikkivideot, joita on syntynyt jo reilu kourallinen. Tavoitteeksi musiikkivideoille on aina asetettu löytää jokin visuaalinen tapa ilmentää kappaleita ja kokeilla erilaisia videoiden tuotantotapoja niiden toteuttamiselle.

Toki pimeän nälkä kasvaa yksin varjoissa kulkiessa ja aatoksissa on alkanut itää miete: entäpäs jos Kalmoon kutsuisikin lisää raatoja mukaan? Maailman myrskyt tulee ja menee ja kulkijaa heiluttaa. Vain tulevaisuus näyttää mihin tämä miete Kalmoa vie.

Kalmon julkaisuhistoria:
Demoni, 2019, omakustanne
Gehinnom, 2021, released through Sliptrick Records
Dominus Meus, 2023, omakustanne
Several singles, omakustanne

Kalmon linkit:
Homepage: https://kalmo.fi
DeadPulse: https://deadpulse.com/product/kalmo-gehinnom/
Bandcamp: https://doom.kalmo.fi/
Twitter – https://twitter.com/KalmoDoom
Facebook – https://www.facebook.com/kalmodoom/
Instagram: https://www.instagram.com/kalmodoom/
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/kalmo

Youtube –
https://www.youtube.com/watch?v=68uusWaY3zM&list=PLCA9aXHmky0Mg8HCFvCQB4YN
xRkl2yx1

Spotify:
https://open.spotify.com/artist/1mJlyzIuXBOjfbfmwt1q9s?si=DvzsaoTwQb6QxcU0ZGoKjA

Kuvat: Kalmo

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.