Äärimetalliyhtye i Helveteltä uusi single julki – kakkoslevy ulkona marraskuussa

Kuva: Henri Rantala
MAINOS:Tiedote 10.8.2023

Melodista black- ja death metallia yhdistelevä i Helvete on julkaissut ensimmäisen singlen “Uuden Ajan ABC” tulevalta levyltään “Yksi Yhteinen Yhteiskunta”. Konseptialbumi kertoo tarinaa liikkeestä, joka näkee nykymaailman suunnan tuhoon tuomituksi. Maapallon kestävyyden säilyttäminen vaatii mittavia ja radikaaleja toimia – eikä siitä kaikki voi selvitä hengissä.

Seinäjokelainen yhtye julkaisi debyyttialbuminsa “Sinisten Puiden Niitty” kaksi vuotta sitten. Ahkerasti uutta musiikkia työstävän yhtyeen uusi single “Uuden Ajan ABC” löytyy nyt kaikista striimauspalveluista ja sen lyriikkavideo Youtubesta. Naislauluista kappaleessa vastaa debyyttialbumillakin vieraillut Anna Pellikka.

Kuuntele kappale suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/ihelvete-abc

Laulaja-kitaristi Aleksi Mäkelä kommentoi:
Uuden Ajan ABC oli ensimmäisiä valmistuneita biisejä toiselle levyllemme. Alusta alkaen se oli hyvin vahva kokonaisuus ja single-ehdokas. Biisi kun sisältää mieleenpainuvia riffejä, naislaulua ja tunnelmanvaihdoksia. Avausriffiä tulikin pitkään soiteltua ja fiilisteltyä, ennen kuin se sai ympärilleen muuta tavaraa. Alunperin kappale itseasiassa sisälsi täysin erillisen outron, mutta Tapion kanssa biisiä sovittaessamme Tapsalta tuli ajatus, että se palaisikin outron sijaan säkeistöjen jumittavaan tunnelmaan. Manu teki siihen päälle vielä tunnelmallisen kitarasoolon ja näin ollen kappaleen loppu muuttuikin paljon paremmaksi! Lyriikoiltaan Uuden Ajan ABC toimii hyvänä lähtölaukauksena konseptialbumin maailmaan, vaikka varsinaisella levyllä se onkin vasta kolmas biisi.”

 

1. Uuden Ajan ABC
Singlen kansi: Bloodonice

“Yksi Yhteinen Yhteiskunta” julkaistaan 24.11.2023 Inverse Recordsin kautta. Ennen levyjulkaisua yhtye lupaa kuitenkin julkaista vielä kaksi singleä. Levyn on miksannut ja masteroinut Second To Sunin nokkamies Vladimir Lehtinen, joka on tunnettu mm. Griman ja Ultarin miksaajana.

 “Kakkoslevymme sävellysprosessi oli yllättävän nopea. Ekan levyn julkaisun jälkeen taisi mennä puoli vuotta, että tämä levy oli sävelletty. Äänitykset ja muut levynjulkaisuun liittyvät prosessit veivät toki vielä oman aikansa. Tyyliltään YYY on ehkä debyyttialbumiin verrattuna hieman suoraviivaisempi. Soundimaailma haluttiin pitää mahdollisimman aitona ja äänityksissä pyrittiinkin löytämään mahdollisimman valmiit soundit soittimiin. Levyllä kuullaan perinteisten bändisoittimien lisäksi viulua, haitaria, pianoa ja mandoliinia. Virtuaali-instrumenttien sijaan halusimme nämäkin oikeina levylle ja hyödynsimme sessiomuusikoita niiden äänitykseen. Levyn soundi onkin mielestäni todella onnistunut.” Mäkelä jatkaa.

1. Yksi Yhteinen Yhteiskunta
2. KKK
3. Uuden Ajan ABC
4. Yhdestoista Hetki
5. Paratiisi
6. Suuri Puhdistus
7. Valittu Kansa
8. V Niin Kuin Vallankumous
Kansitaide: Yuri Chuchmay

Kokoonpano:
Aleksi Mäkelä – laulu & kitara
Manu Kujala – kitara
Tapio Holappa – basso
Teemu Koski – rummut

https://www.yksiyhteinenyhteiskunta.fi
https://www.ihelvete.com/
https://www.facebook.com/iHelveteband/
https://www.instagram.com/i_helvete/
https://www.youtube.com/channel/UCEs1W3FVRH2ujQJtXImolyg
https://open.spotify.com/artist/1hqfWpaEEb9wI4HqLvCEoc
https://ihelvete.bandcamp.com


Kuva: Henri Rantala
Lähde: Inverse Music Group