Persialaista musiikkiperinnettä ja melodista death metalia yhdistelevä Amongst The Ashes julkaisi uuden kappaleen

Kuva: Leevi Törnblom
MAINOS:Tiedote 111.5.2022

Tampereella päämajaansa pitävä persialaista musiikkia ja metallimusiikkia yhdistelevä Amongst The Ashes on julkaissut uuden singlen “Exalted Traitors”. Kappale on punos, jossa elokuvamaisen eeppinen tunnelma, puhtaista lauluista aggressiiviseen murinaan vaihtelevat laulut ja nopeat metalliriffit yhdistyvät. Kappaleessa kuullaan myös persialaista setar -luuttua, jonka omaperäistä sointia harvemmin kuullaan metallimusiikissa. Kappaleen tarinassa puidaan sosiaalisia, kulttuurillisia ja taloudellisia haasteita, jotka Iranin hallinto aiheuttaa maansa asukkaille.

Kuuntele kappale musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/ouubnhh3

1. Exalted Traitors

Amongst the Ashes syntyi iranilaisessa metalliskenessä pidemmän aikaa vaikuttaneen Mohammad “Aelian” Hallajidin sooloprojektina vuonna 2018. Yhtyeen musiikki pohjautuu vahvasti nopeiden metalliriffien ja lähi-idän perinnemusiikista tuttujen sävyjen yhdistelmästä, jotka säestävät Hallajin lyriikoita. Ensimmäinen single “Blood Red Hands” (2020) ja sitä seurannut “Agonizing Awakening” -EP olivat vielä yhden miehen bändin tuotoksia ja saivat erittäin hyvän vastaanoton kansainvälisesti soiden useissa radio-ohjelmissa. Alkuvuodesta 2021 Aelian muutti Suomeen ja kasasi joukon lahjakkaita tamperelaisia muusikoita soittamaan yhtyeeseen. Nyt julkaistu single ja tuleva EP avaavat uuden luvun Amongst The Ashesin historiassa.

Kokoonpano:
Mohammad “Aelian” Hallaji – Laulu, Setar
Heikki Mäki – Basso, Taustalaulu
Matias Rokio – Rummut
Mikko Niskanen – Kitara
Antti Ohtonen – Kitara, Taustalaulu

http://www.amongsttheashes.com
https://www.facebook.com/amongsttheashes
https://www.instagram.com/a.t.a.metal
https://twitter.com/amongstheashes1


Kuva: Leevi Törnblom
Lähde: Inverse Music Group

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.