King Satanin “The Pagan Satan” tutkii primitiivistä rytmi- ja tanssimusiikkia ajoilta ennen rockin syntyä

Uusi studioalbumi Occult Spiritual Anarchy julkaistaan 8. huhtikuuta.

kuvakaappaus
MAINOS:Tiedote 24.2.2022

Tamperelainen industrial metal -bändi King Satan on julkaissut lisää näytteitä huhtikuun 8. päivä ilmestyvältä Occult Spiritual Anarchy -albumiltaan. The Pagan Satan -kappale esittelee yhtyeestä jälleen uusia puolia. Jos edellinen The Faces of the Devil -single ja siihen tehty varsin ahdistava musiikkivideo edustivat tulevan Occult Spiritual Anarchyn yleistä linjaa, virallisesti huomenna julkaistava The Pagan Satan tutkii primitiivistä rytmi- ja tanssimusiikkia kaukaa ajoilta ennen rockin syntyä.

“Halusimme ehdottomasti tehdä jotain hieman muista singleistämme poikeavaa, mutta silti niin, että kappale olisi sataprosenttisesti King Satania. The Pagan Satan esittelee bändin tunnelmallisempaa ja pimeämpää puolta, ja biisi myös onnistuu välttelemään genremääritelmiä tehokkaammin kuin aiempi tuotantomme”, King Satanin laulaja King Aleister Satan kertoo.

Tarttuvan poljennon höystämään The Pagan Satan -singleen on kuvattu myös biisin henkeen täydellisesti sopiva musiikkivideo.

Vokalisti ja multi-instrumentalisti King Aleister Satanin sooloprojektina vuonna 2015 syntyneen King Satanin karnivalistinen ja ilkikurinen äärimetalli on ehkä parhaiten hahmotettavissa heidän tyylistään yhdistää filosofian, eksistentialismin ja okkultismin teemoja yhteen rienauksen, eksploitaation ja nihilistisen mustan huumorin kanssa. Ryhmän absurdi ja tarkkoja genre-määritelmiä väistelevä musiikillinen tyyli ammentaa vaikutteensa industrial-musiikista ja death metallista yhtä lailla kuin elektronisesta tanssimusiikista ja sinfonisesta black metallista.

Runsaan kotimaan keikkailun ohessa King Satan on ennättänyt jo kiertämään Euroopassa, ja on omien headliner-keikkojensa lisäksi lämmitellyt yhtyeitä kuten mm. Pain, Carpenter Brut, Hocico, Turmion Kätilöt ja Perturbator. Yhtyeen edellinen The Faces of the Devil -single on parasta aikaa Deutsche Alternative Chart -listalla komeasti sijalla 14, joten kysyntää bändin omaperäiselle musiikille selkeästi löytyy.

Occult Spiritual Anarchy -albumin promootiosykli tulee käynnistymään näyttävästi, sillä King Satan nähdään industrial -legenda Die Kruppsin lämmittelijänä Euroopan-kiertueella toukokuussa 2022.

Die Krupps- kiertueen päivämäärät näyttävät seuraavanlaiselta:
11.05.22 La Laiterie – Strasbourg (FR)
13.05.22 Shoko – Madrid (ES)
14.05.22 Salamandra – Barcelona (ES)
15.05.22 Le Rex – Toulouse (FR)
16.05.22 Le Petit Bain – Paris (FR)
18.05.22 Musikzentrum – Hannover (DE)
19.05.22 Kaiserkeller – Hamburg (DE)
20.05.22 Weltkunstzimmer – Dusseldorf (DE)

Omia headliner-keikkoja King Satanin kalenteriin on jo merkattu seuraavasti:
30.04.22 Seinäjoki, Bar 15 (Mars Festival – Live on Mars)
21.05.22 Fontaine l’eveque, Belgium (MCP Apache)
22.05.22 Den Bosch, Netherlands (Willem-Twee)
03.06.22 Tampere, YO-Talo (/w Khroma as special guest)
04.06.22 Helsinki, On The Rocks (/w Khroma as special guest)

Occult Spiritual Anarchy -albumi on nyt ennakkotilattavissa Levykauppa Äxästä erilaisina, vain Äxästä saatavina bundle-versioina.

King Satan on:
King Aleister Satan – Laulu, syntetisaattori, biitit, ohjelmointi
Hekate ”Kate” Boss – Syntetisaattori, koskettimet, ohjelmointi & laulu
EF-13 – Kitara
Jerry Rock’n’roll – Bassokitara
Pete Hellraiser – Rummut

www.kingsatan.net
Facebook
Instagram
YouTube


Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.