Suomen kevyintä heviä soittava VVVSV PVLVV julkaisi “VURINKO”-singlen

Kuva: Jenna Järvi

Tiedote 13.9.2023

Vaasa palaan uusi hyperpop/screamo-vaikutteinen suomirock-biisi ”VURINKO” on angstinen, anarkistinen ja vinksahtanut – mutta silti niin koukuttava.
“Aurinko” on sävellystä ja nimeään myöten vertauskuva tekstin teemasta: biisin näennäisen aurinkoinen, duurimainen poljento rikkoutuu hetkittäin huuto-/screamopätkillä ja vinksahtaneilla sanavalinnoilla. Tämä kaikki kuvastaa hymyn taakse piilotettua patoutunutta v*itutusta ja selän takana näytettyä keskisormea. Vaasa palaa julkaisee biisiin myöhemmin syksyllä myös musiikkivideon.
Vaasa palaan laulaja-biisintekijä Joni Salomaa kertoo:
“vurinko” kertoo ihmisestä jonka jokainen meistä tuntee. Siitä tyypistä, jonka kanssa täytyy tulla olosuhteiden pakosta toimeen, vaikka se tyyppi syö ympäriltään kaiken ilon ja energian. Tää ihminen voi olla sun sukulainen, työ- tai koulukaveri tai muuten vain joku joka roikkuu sun elämässä ja josta ei oo mahdollista päästä eroon. Mä en tiiä mitä muut tekee tämmösestä selviytyäkseen, mut mä tein siitä tän laulun. Ehkä ne jotka on meinannu hukkua tähän tunteeseensa, voi nyt löytää tästä jotain lohtua.”
Vaasa palaa (tyyliteltynä vvvsv pvlvv) on vuonna 2019 perustettu viisihenkinen suomenkielistä alternative rock -musiikkia esittävä vaasalaisbändi jonka musiikissa yhdistyy metalli, rap, screamo ja syntikkapop. Bändin synkissä mutta toivon sävyjä pilkehtivissä teksteissä käsitellään mm. mielenterveysongelmia, kuolemaa, kiusaamista, rakkautta ja häpeää – eli kaikkea sellaista, mihin maailman onnellisin kansa voi samaistua.
Vaasa palaa on vuonna 2023 keikkaillut aktiivisesti festareilla ja klubeilla (mm. Saran ja One Morning Leftin kanssa). Loppuvuodesta keikkoja on luvassa mm. the 69 Eyesin ja Elonkerjuun kanssa. Bändi on julkaissut neljä singleä ja kaksi musavideota.
Yhtye:
 
joni salomaa | laulu & tuotanto
akseli kangas & samuli kaakinen |kitarat
aapo timonen | basso
teemu koski | rummut

Lähde: Vaasa Palaa
Kuva: Jenna Järvi