Uusia kotimaisia singlejä tarjoilevat Sky Fighters, Battlelore, Riddle Me This ja Memoremains

Tarjolla uusimpia singlejä.
Tarjolla uusimpia singlejä.

Sky Fighters

Vastikään koukuttavilla melodioilla höystetyn debyytti-EP:nsä A Thousand Endings julkaissut Sky Fighters haluaa nyt valaa uskoa ja voimaa kuulijoihin uudella Burn-radiosinglellään.

”Kappale käsittelee vaikean eron jälkeisiä fiiliksiä ja luottamuksen menettämisen aiheuttamaa kipuilua. Biisin kertoja koittaa pysyä vahvana, kun toinen osapuoli yrittää uida hänen elämäänsä takaisin jälleen kerran. Uskon, että monet pystyvät samaistumaan tällaiseen tarinaan. Aihe on valitettavasti ajankohtainen aina ihmisten elämässä, joten siksi halusin tehdä tämän biisin”, vokalisti-kitaristi Samu Väisänen kertoo.

Musiikillisesti kappale on Sky Fightersin tunnusomaista elämää suurempaa modernia rockia. Rauhalliset  säkeistöt saavat kertosäkeen räjähtämään entistä isompana.

”Siinä mun mielestä onnistuttiin hienosti. Meidän tuottajamme Tuomas Kokko loihti tähän kappaleeseen komeat tuotannot, jotka tukevat biisin draaman kaarta hienosti. Kappaleessa on myös kitarasoolo, josta olen hemmetin ylpeä”, Samu jatkaa.

Sky Fighters aloittaa esikoisalbuminsa äänitykset tulevana kesänä ja jo ennen tätä bändi nähdään livenä Ginger Vine Managementin tällä kertaa rock-tulokkaisiin keskittyvässä ”The Ones To Watch Pt, 2” – illassa Helsingin Mikonkadun On The Rocksissa 18. toukokuuta. Mukana samassa illassa ovat myös St. Aurora sekä Rimbacher. Ennakkoliput tapahtumaan ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Facebook
Instagram
Spotify

Lähde: Ginger Vine Management & PR


Battlelore

Kotimainen fatnasiametallia soittava Battlelore julkaisi uuden singlen ”Firekeeper” tulevalta albumiltaan ”The Return Of The Shadow”.

Linkit:
WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

BATTLELORE:
Tomi Mykkänen – Vocals
Kaisa Jouhki – Vocals
Maria Honkanen – Synths
Jyri Vahvanen – Guitars
Jussi Rautio – Guitars
Timo Honkanen – Bass
Henri Vahvanen – Drums

Lähde:All Noir


Riddle Me This

Kauhumetalliyhtye Riddle Me This sukeltaa suuruudenhullujen maailmaan ”Megalomania (feat. Mikko Kylmänen)” -singlellään. Tulevan albumin teemoja yhteen niputtava Megalomania on eepos, joka toimii myös toukokuussa julkaistavan Universal Ego -debyyttialbumin päätösraitana. Kappale on vuoristorata mielen syvimmistä ja ahtaimmista sopukoista valaistumiseen siitä, mikä ja mitä oikeasti olet.

”Megalomania käsittelee suuruudenhulluutta. Sanan määritelmän mukaan megalomaaniselle käytökselle on tunnusomaista pakkomielle tai päähänpinttymä, jonka kohteena on raha, valta, nerokkuus tai kaikkivaltius. Vaikka kappale onkin viimeistelty jo viime vuoden alkupuolella, sanoitukset sopivat pelottavan hyvin myös maailman nykytilanteeseen. Biisissä ”minä” käy dialogia keskenään päänsä sisällä ja lopulta ajautuu hulluuteen.

Biisissä voi elää mukana päähenkilön ahdistavan matkan kauniista unenomaisesta alusta sekoamisen pisteen kautta surulliseen ja yksinäiseen loppuun. Kehtaisin jopa väittää, että kyseessä on yksi parhaista koskaan säveltämistäni biiseistä”, laulaja Karra ”Kannibal” Väisänen aukaisee kappaleen sisäistä maailmaa.

Megalomanialle otettiin mukaan yhtyeen jäsenten pitkäaikainen ystävä Mikko Kylmänen, joka valikoitui mukaan monipuolisen äänensä ansioista.

”Tarvitsimme kappaleeseen säkeiden toisille kierroille raspia ja todella isoon kertosäkeeseen riittävästi munaa. Mikko vastasi heti lähtevänsä biisiin mukaan ja toimitti meille aikamoisen kasan lauluraitoja, joista suurin osa päätyikin lopulliseen masteriin”, yhtye kertoo.

Vuonna 2013 perustettu Riddle Me This koostuu neljästä veriveljestä planeetta X:ltä. Kauhumetallia louhivan yhtyeen visuaalinen ilme on kappaleiden inhorealististen ja kylmäävien tarinoiden fyysinen ilmentymä. Sanoituksia säestävät murhaavat sinfoniat, brutaalit riffit sekä melankoliset melodiat.

Debyyttialbumin julkaisuprosessin tiimellyksessä Riddle Me This on noteerattu muun muassa mielenkiintoisena tulevaisuuden lupauksena ja saanut menestystä bändikilpailuissa, kuten Emergenza, Wacken Metal Battle sekä Bändikilpailu Helvetistä, jonka yhtye voitti vuonna 2018. Riddle Me This esiintyi myös vierailevana tähtenä Venäjän Emergenza-bändikilpailun finaalissa.

Riddle Me This on:
Karra ”Kannibal” Väisänen – laulu
Pieti ”Ghost” Pöntinen – kitara
Iivo ”Kraken” Pietiäinen – basso
Jaro ”Zero” Väisänen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY

Lähde: Ginger Vine Management


Memoremains

Miljoonia kuunteluita kerännyt kotimainen Memoremains julkaisi uuden singlen ”Paralyze”, joka sulattaa eurodancen ja hevin. Pop Metal -nimeä kantava yhtyeen kakkoslevy ilmestyy kesällä.

Tiukkoja kappaleita tasaiseen tahtiin tarjoileva viisihenkinen Memoremains on saavuttanut huomattavan meriitin: ilman levy-yhtiötä operoivan bändin kappaleita on nyt striimattu Spotifyssä jo yli viisi miljoonaa kertaa! Synavoittoista dancemusiikkia ja heviriffejä häpeilemättömästi yhdistelevä seinäjokelainen kokoonpano julkistaa nyt myös kesällä ilmestyvän levynsä nimen: yhtyeen toinen pitkäsoitto on osuvasti Pop Metal.

Tulevalta albumilta on lohkaistu aiemmin singlet SympathyNot My Fault ja Back Off. Niille jatkumoa tuo tänään julkaistava Paralyze, joka on aiempia kappaleita kenties hivenen kevyempi, mutta sitäkin tarttuvampi.

”Jo alkuperäisessä demossa mukana ollut Mikon kehittämä Paralyze-hokema oli niin tarttuva, ettei se ensikuuleman jälkeen lähtenyt enää päästä pois. Oli yksinkertaisesti pakko kirjoittaa teksti sen ympärille. Jos levyn aiemmat sinkkujulkaisut ovatkin olleet teksteiltään uhoavia, niin tässä kertoja on haavoittuvaisempi. Tarina kertoo tilanteesta, jossa on jo päätetty päästää irti, mutta se on mahdotonta, koska jokin järjestön voima pitää edelleen otteessaan”, kappaleen sanoittanut laulaja Johanna Ahonen kuvailee.

Eurodancen maailmoissa liikkuvassa monipuolisessa kappaleessa sovitetaan yhteen pehmeitä ja kovia elementtejä hämmentävän sujuvasti. Lopputulos on yhtä aika eteerinen ja raskas.

”Tulevan kakkosalbumin nimi Pop Metal kiteytyy Paralyze-biisissä mielestäni aika selkeästi. Biisissä on mukana pop-elementtejä, mutta raskaat osuudet tasapainottavat paikoin utuisen kevyitä lauluja. Jos jokin biisi pitää kuulijan hereillä yllätyksellisyydellään olemalla kuitenkin samaan aikaan tarttuva, niin se on tämä”, Johanna toteaa.

Paralyzen säveltänyt kosketinsoittaja Mikko Kujanpää huomasi kappaleessa jo lisäpotentiaalia ja heittääkin haasteen faneille:

”Pidän erityisesti siitä yhdestä kohdasta tämän biisin keskikohdan tienoilla. Näin jälkikäteen kuunneltuna siinähän olisi potentiaalia jollekulle tehdä tanssilattia-remix. Antakaa mennä!”

Memoremains on nähtävissä kesällä myös livenä: yhtye esiintyy Nummirockissa keskiviikkona 22.6.

Memoremains on:

Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | WEBSITE

Lähde: Ginger Vine Management & PR

 

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.