St. Aurora on teatraalisen sekopäisyyden ytimessä uudella singlellä “Disgrace Of A Man”

Kuva: St. Aurora

Tiedote 15.5.2023

Omaleimaista vaihtoehtorockia loihtiva helsinkiläisyhtye St. Aurora on jälleen uuden singlen äärellä. “Disgrace Of A Man” on vahvasti lyriikkojen ympärille punottu vinksahtaneen teatraalinen altsupommi.

”Disgrace Of A Man on aika hullunkurinen biisi. Tuntuu että kaikissa meidän biiseissä on jotain pieniä vivahteita sellasesta teatraalisesta sekopäisyydestä, mutta tässä kappaleessa se pääsee kunnolla parrasvaloihin. Biisi on kirjoitettu vahvasti lyriikoiden ympärille, jotka ovat mun vanhaa käsialaa. Yritin monta vuotta upottaa niitä johonkin muottiin ja huomasin, ettei jengi saanut siitä otetta eikä se tuntunut menevän mihinkään. Lopulta kaava alkoi löytymään ja pitkään pyöritellyn pääriffin ympärille alkoi muodostumaan luuranko, jonka päälle oli helppo ideoida”, yhtyeen laulaja Nile Nilsson kertoo ja jatkaa:

”Sanavalintana luuranko on aika vitsikäs, kun biisin aihe on ruumiinkuva. Lyriikan kirjoitusasusta voi päätellä, että se on tullut lähinnä tunnekuohussa paperille. Se menee tekstin sylkemisestä oksentamiseen varsin vikkelään.”

Paino-ongelmat, ruumiinkuvan häiriöt ja itsensä hyväksyminen ovat nykyään yleisiä julkisen keskustelun teemoja, mutta monesti unohdetaan, että nimenomaan alipaino ei ole aina ihmisen oma kosmeettinen valinta.

”Modernien kauneusihanteiden takia on jokseenkin normaalia ja hyväksyttyä, että alipainoisen ihmisen painoa kommentoidaan ’no ompas sulla vaikeaa, kaikki haluaa olla niinkun sä’. Koko lapsuuden aikainen luuviuluksi haukkuminen alkaa käydä vanhaksi, kun sitä painon putoamista vastaan on taistellut siitä lähtien kun on tullut tietoiseksi omasta kehostaan. Puhun tällä kappaleella ihmisten puolesta, jotka ovat koko elämänsä saaneet kuulla pienestä koostaan, ketkä ovat kurkkua myöten sitä täynnä, ja ketkä ovat valmiita huuto-oksentamaan pihalle kaiken sen mitä ovat joutuneet nielemään”, laulaja niputtaa.

1. Disgrace Of A Man

Viime aikoina uransa hyvässä nousussa pitänyt yhtye on julkaissut “They All Remember” -debyytti-EP:nsä jälkeen singleinä kappaleet “Hold The Line” sekä “Locked Inside”, joista ensiksi mainitun brittien Metal Hammer valitsi viime vuoden parhaimpien julkaisujen listalle. Tulevaisuudessa siintää myös “Going To Heaven” -singlen julkaisu, joka tullaan kuulemaan paljon hypeä herättäneen “Cyberpunk 2077” -pelin laajennuksessa.

Tulevat keikat:
1.7. – Taipalsaari-päivät
11.8. – Semifinal, Helsinki

St. Aurora on:
Osku Mäkinen – kitara, taustalaulut
Vallu Kousa – rummut
Nile Nilsson – laulu
Petja Piensalo – kitara
Eemi Lamberg – basso, taustalaulut

https://www.facebook.com/saintauroraband
https://www.instagram.com/saintauroraband/
https://www.saintaurora.net/
https://open.spotify.com/artist/3XNz0XuBEJMMnMIrGoYbRY


Kuva: St. Aurora
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.