Beyond the Hate julkaisi melankolisen debyyttialbuminsa “Darkest Times”, joka on omistettu menehtyneille läheisille

Promokuva: Tuomas Scholz
MAINOS:Tiedote 8.3.2024

Helsinkiläinen melankolista ja melodista death metallia soittava Beyond the Hate julkaisi odotetun debyyttialbuminsa “Darkest Times” 8.3.2024 Inverse Recordsin kautta.

Yhtyeen debyyttialbumi sisältää bändin aikaisempaan tuotantoon verratuna entistä tunnelmallisempia ja melankolisempia kappaleita. Kappaleisiin otettiin tunnelmanluojaksi mukaan myös orkesterointi- ja kuoroelementtejä, sekä akustista kitarointia. 12 kappaletta sisältävällä levyllä ovat mukana vierailevina laulajina Numento-yhtyeen Katri Hiovain-Asikainen kappaleella “Black Within”, sekä Marianas Rest -yhtyeen Jaakko Mäntymaa kappaleella “In Memoriam”.

Bändi kommentoi:

“Darkest Times -albumin luomisprosessi on ollut pitkä, sillä aivan ensimmäiset aihiot ja demot levylle valmistuivat jo vuonna 2018 ja viimeiset sävellykset keväällä 2021, jonka jälkeen siirryimme varsinaiseen esituotantovaiheeseen. Materiaalia on siis huolella mietitty ja hiottu ajan kanssa. Levy pureutuu pääsääntöisesti synkkyyden ja kuoleman ympärille, jota olemme kohdanneet ympärillämme näiden vuosien aikana. Levy on omistettu kaikille, jotka olemme menettäneet matkan aikana. Teitä tullaan kaipaamaan.”

Beyond The Hate – Darkest Times (Albumi 2024)
Track list:
01. Sign Of Weakness
02. Alone I Die
03. The Lighthouse
04. Black Within (feat. Katri Hiovain-Asikainen)
05. The Plague Upon Us
06. Left Behind
07. Dark Is The Sky
08. Dead Ones
09. Stranger in Me
10. Times of Misery
11. The Last Moments
12. In Memoriam (feat. Jaakko Mäntymaa)
Albumin kansi: Petri Lampela / petrilampela.com

 

Beyond The Haten alkumetrit juontavat kesään 2016, jolloin kitaristi Kimmo Perälehto ja basisti Mikko Monto alkoivat yhdessä kirjoittamaan kappaleita. Toinen kitaristi Jyrki Karhu liittyi mukaan alkusyksystä ja laulaja Niko Kalinainen loppuvuodesta 2016. Bändin viralliseksi perustamisvuodeksi lasketaan 2017, jolloin alkuvuodesta rumpuvastuun otti Tommy Uhtio, ja myös bändin ensimmäiset yhteiset treenit pidettiin tällöin.
Alkuvaiheessa yhtyeen kappaleet olivat suoraviivaisempaa metallia ja loppuvuodesta 2018 yhtye alkoi löytämään musiikillisen suuntansa melodisen death metallin puolelta. Tästä hyvänä esimerkkinä vuonna 2019 julkaistu single “This Cold Morning”. Bändi osallistui myös vuosina 2018 ja 2019 Emergenza Suomen järjestämiin bändikilpailuihin, edeten molemmilla kerroilla kisan finaaliin saakka.
Ensimmäinen näyte uudesta tyylistä saatiin vuoden 2020 EP:llä “Betrayal Of Time”, joka saikin hyviä arvosteluja ja loi odotuksia bändin tulevaisuuden suhteen. – Miika Manninen / Metalliluola 2020: “Beyond the Haten nimi kannattaa painaa mieleen tulevaisuuden varalle, seuraavalta julkaisulta on nimittäin lupa odottaa paljon.” – Lisäksi bändi oli mukana myös vuoden 2022 Tuska-Torstai-kilpailussa päästen aina välieriin asti.
EP:n biisien jälkeen bändi keskittyi kirjoittamaan vieläkin tunnelmallisempia ja melankolisempia kappaleita. Kappaleisiin otettiin tunnelmanluojaksi mukaan myös enemmän orkesterointi- ja kuoroelementtejä, sekä akustista kitarointia. Tästä luomisprosessista syntyi kahdentoista kappaleen debyyttialbumi “Darkest Times”, joka julkaistaan maaliskuussa 2024 Inverse Recordsin kautta. Levyllä kuullaan myös vierailevina laulajina Numento-yhtyeen Katri Hiovain-Asikaista kappaleella “Black Within” sekä Marianas Rest -yhtyeen Jaakko Mäntymaata kappaleella “In Memoriam”.

Kokoonpano:
Niko Kalinainen – laulu
Kimmo Perälehto – kitara
Jyrki Karhu – kitara
Mikko Monto – basso
Tommy Uhtio – rummut

Linkit:
https://www.facebook.com/BeyondTheHate
https://www.instagram.com/beyondthehate_band
https://beyondthehate.bandcamp.com


Lähde: Inverse