Head First julkaisi kolmannen singlensä ”Alive”

Kuva: Head First

Tiedote 17.5.2022

Waltarin nousukiidon aikoihin 80-90-lukujen taitteessa jäähylle jääneen Head Firstin debyyttilevyn julkaisupäivä lähestyy hyvää kyytiä. 27.5. julkaistavalta esikoislevyltä on julkaistu tähän mennessä musiikkivideoilla höystetyt singlet ”Stars of Life” sekä ”Sand Castles”.

Nyt vuorossa on levyn kolmas single ”Alive”, joka polkaistaan käyntiin äärimmäisen funkkaavalla ysärimeiningillä ja Kärtsylle varsin ominaisella kertosäkeistöllä, joka tarttuu taatusti takaraivoon soimaan. Yllätyksiäkään biisistä ei jää uupumaan. Kappaleelle julkaistu lyriikkavideo jatkaa biisin lystiä henkeä.

”Alive on täydellinen progehtavasti poppaava Head First -biisi. Musatyylien välillä hyppiminen on tämän bändin ydin”, yhtyeen uuteen kokoonpanoon mukaan lähtenyt, Turisaksesta tuttu basisti Jesper Anastasiadis kertoo.

”Sand Castles ja Alive ovat niitä ihan viimeisiä biisejä, jotka saatiin kasaan ekalla aikakaudellamme 90-luvun alkupuolella. Jos oikein muistan, Alive sai jopa julkisen ensiesityksensäkin. Livesetissä se kuuluu omakohtaisiin suosikkeihini, koska komppiskittaa saa säkeistössä käsitellä niin, että siinä saa samalla vähän liikuntaakin”, Jaani Marttila hymyilee.

Ansaittua hämmennystä kummitusosineen aiheuttavan biisin sanat kirjoitettiin tähän muotoon vasta bändin toisen tulemisen myötä.

”Sitä ennen taidettiin mennä remuenglannilla. Niin tai näin, olen siitä täysin varma, että jo silloin tarinan polveilevissa rakenteissa vedettiin laajat kaaret sekä monimutkaiset metaforat ja lopulta syvimmät merkitykset tulivat onnellisesti julki”, hän lisää.

1. Alive

Head First vuonna 2022 on:
Kärtsy Hatakka – laulu
Jaani Marttila – kitara
Jesper Anastasiadis – basso & taustalaulut
Sami Timonen – rummut

https://www.headfirst.fi/
https://www.facebook.com/theofficialheadfirst
https://www.instagram.com/head.first.ig/


Kuva: Head First
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.