Grillijono K.O. julkaisi ensisinglen ja musiikkivideon syksyllä ilmestyvältä kakkosalbumiltaan

Kuva: Hannu Juutilainen

Tiedote 26.5.2023

Golgatan kuningas on vaasalaisen turborock-yhtye Grillijono K.O.:n ensimmäinen singlelohkaisu tulevalta Härmägeddon-albumilta.

– Kappale kertoo suomalaisen heteromiehen ahdingosta. Tämän uhanalaisen lajin elinympäristöä uhkaavat muun muassa maailmaa parantavat teinitytöt, vegaanihipit ja homorummuttajat. Näiden kommenttikenttien kommandojen ja setäperttien uhriutuminen on alkanut ottamaan niin raamatullisia mittasuhteita, että itse Jesse ja Kekkonenkin olisivat ihmeissään, yhtyeen laulaja-kitaristi Lobo-Tommi kommentoi.

Sinivalkoisia ja raamatullisia teemoja nähdään myös Golgatan kuningas -musiikkivideossa.

– DIY-meiningillä lähdettiin tuttuun tapaan videota tekemään ja helvetin hyvä tuli. Roudasta rospuuttoon -hengessä mukaan naitettiin verestäviä MM-lätkämuistoja ja suomalaista periksiantamattomuutta. Jos ei tällä jotain palkintoa lohkea, niin siinä tapauksessa ei varmaan olla mihinkään kilpailuun osallistuttukaan.

Yhtyeen syksyllä julkaistava Härmägeddon-kokopitkä on äänitetty ja masteroitu muun muassa Amorphisin ja Waltarin kanssa työskennelleen Sami Koiviston toimesta, ja on iso harppaus bändille sekä biisimateriaalin, että tuotannon puolesta.

– Suomalaisuuden synkeämmät piirteet kulkevat muutenkin teemana löyhästi koko levyn läpi. Levyn työnimi olikin ”Härmän pimeä puoli”, mutta se yksinkertaistettiin Härmägeddoniksi. Musiikillisesti Grillijonon oma soundi on yhtenäistynyt, vaikka kappalemateriaali onkin melko moninaista, Lobo-Tommi toteaa.

Härmägeddon LP ilmestyy syksyllä, joskin tarkkaa julkaisupäivämäärää levylle ei vielä ole olemassa. Sitä ennen luvassa on vielä muutama singlelohkaisu kesän mittaan.

Katso Golganan kuningas -musiikkivideo:

 Kuuntele Golgatan kuningas Spotifyssa

Kansi: Lasse Känsäkangas

 

Vuonna 2014 perustettu Grillijono K.O. tasaisen varmasti nostanut profiiliaan ja saattanut itsensä punk- rock- ja metallidiggareiden tietoisuuteen. Yhtye on soittanut keikkoja ympäri Suomea mm. Huoran kanssa ja laajentanut kuulijakuntaansa yli genrerajojen. Bändin odotettu debyyttialbumi ”Napalmia Korville” julkaistiin vuonna 2021 ja se sai hyvän vastaanoton sekä kriitikoiden, että bändin fanien toimesta. Grillijono K.O.:lla on Spotify -suoratoistopalvelussa noin 10000 kuuntelijaa kuukaudessa, seuraajia noin 2000. Esikoisjulkaisu ”Nyrkkipyykki” -EP:ltä löytyvä hitti ”Ei oo sun oma vika että oot niin vitun tyhmä” lähestyy miljoonan striimauksen rajaa.

Yhtye:

  • Lobo-Tommi – ääni, kitara
  • Räyghän – kitara, paappahuuto
  • Lars Von Queer – basso, laulu
  • Satasen Matti – rummut, symbaalit

Linkit:

Spotify
Instagram
Facebook
YouTube

Keikalla:

  • 17.06.2023 Hyvinkää, PNKRCK x Tori-terassi w/ Sarparanta, Luukas Oja & Goljat
  • 01.09.2023 Turku, Utopia w/ Väistä! etc.
  • 30.09.2023 Helsinki, Bar Loose w/ Nyrkkitappelu

Lähde: Grillijono K.O.
Kuva: Hannu Juutilainen
Kansi: Lasse Känsäkangas

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.