Crimson Sun palaa singlellä ja videolla “Sailing Home”

MAINOS:Tiedote 1.3.2024

Kotimainen Crimson Sun palaa. Viidestä kymenlaaksolaisesta koostuva bändi ponnahti metallikansan tietoisuuteen erinomaisesti menestyneellä debyyttilevyllään Towards The Light (2015), ja vuonna 2020 julkaistu seuraaja Fates keräsi niin ikään ylistäviä arvioita. Miljoonastriimejä tahkova yhtye palaa nyt julkaisukantaan ja julkaisee kappaleen Sailing Home, joka on ensimmäinen single tulevalta kolmannelta albumilta.

“Kappale kertoo kaipuusta turvalliseen paikkaan maailman myllerryksen keskellä. Se on merkittävä askel uudelle alueelle musiikillisessa tuotannossamme, ja biisi erottuu aiemmasta sen hidastempoisemman ja raskaamman tunnelman kautta. Uudella levyllä äänitettyjen raitojen määrä on yritetty pitää mahdollisimman vähäisenä. Tämä lähestymistapa antaa jokaiselle instrumentille tilaa hengittää ja loistaa omalla ainutlaatuisella tavallaan”, yhtye kuvailee singlen ja tulevan albumin tuotantoa.

Kappaleesta julkaistaan myös Hannu Tiaisen ohjaama musiikkivideo, jota kuvattiin muun muassa majakkalaiva S/S Hyökyllä Haminassa.

“Valitsimme sijainnin sen ainutlaatuisen tunnelman ja historian tähden, mikä sopii täydellisesti biisimme lyriikoihin ja teemaan. Majakkalaivan sisätilojen vanha ja autenttinen ympäristö loi upean taustan videolle tuoden esiin kappaleen syvemmän merkityksen ja tunteen. Halusimme videon kautta välittää katsojille samanlaisen tunnelman ja ajan patinoiman fiiliksen, joka on vahvasti läsnä itse kappaleessamme”, bändi kuvailee ja hehkuttaa vielä Crimson Sunin laulajaa Siniä:

”Erityisen ylpeitä olemme siitä, miten tämä biisi on tarjonnut vokalistillemme Sinille mahdollisuuden näyttää laaja-alaisia laulajan kykyjään. Hän käyttää kappaleessa erilaisia äänen nyansseja, jotka tuovat sanoille syvyyttä ja tunnetta. Tämä kappale ja koko tuleva albumi ovat olleet meille mahdollisuus kokeilla uusia asioita ja haastaa itsemme luomaan jotain poikkeuksellista. Toivomme, että kuuntelijamme tuntevat saman innostuksen ja yhteyden tähän kappaleeseen, jonka me koimme sitä tehdessä.”

Crimson Sunin kolmas pitkäsoitto julkaistaan syksyllä 2024.

KOTISIVUT | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Crimson Sun on:

Sini Seppälä – laulu
Joni Junnila – kitara
Jukka Jauhiainen – basso
Antti Rantavuo – rummut
Miikka Hujanen – koskettimet


Lähde: Ginger Vine Management & PR