Sargassus – The Albatross EP (2022)

MAINOS:Kymmenen vuoden ikään ehtinyt kotimainen post-metal -yhtye Sargassus sekoittelee EP:llään ”The Albatross” progea, bläkyä ja dödistä. Progeilu kuuluu etenkin keskitempoisena fiilistelynä, kun taas black- ja death metal örinävokaaleina ja äärimetallimaailmasta tuotuina riffeinä.

Kolmen kappaleen setissä on hyvästä menosta huolimatta paikoin hämyisän odottava tunnelma, johtuen ehkä kappaleiden syntyprosessista, jossa rumpali Rokio ja kitaristi Leskinen tuottavat materiaalia jamittelupohjalta. Biisejä kuunnellessa tulee fiilis, että milloinhan tämä oikein alkaa.

Sanoitukset kertovat supernopeista lokeista ja tuonpuoleiseen matkaavista koirista eikä siitä sitten sen enempää.

Tiedä häntä, mutta Sargassus-yhtye osaa hommansa ja soittamisesta ei ole kiinni EP:n harmillisen heikko taso. Nelikon jokainen jäsen tuo osaamistaan biiseihin mukaan ja kymmenen vuoden soittaminen kuuluu. Paketti on hiottu hyvin kasaan. Silti, jokin tässä ei vaan täysin osu kohdilleen tällä kertaa, mutta yhtyeellä on kaikki ainekset ja edellytykset luoda jotain paljon parempaa. Sitä odotellessa.

2,5/5

https://www.facebook.com/sargassusband/

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.