Waltari juhlistaa “Torcha”-albuminsa 30-vuotisjuhlia julkaisemalla aiemmin vain erään maxisinglen B-puolella kuullun “Trust Yourself” -kappaleen

Yhtye tarjoaa nouseville bändeille lämppärislotteja syyskuun klassikkokokoonpanon keikoille.

Tiedote 1.9.2023

Suomalaisen metallimusiikin ulkomaille jo 90-luvun alkupuolella vienyt Waltari jätti crossover-tyylillään syvän jäljen suomalaiseen musamaailmaan. Tänä vuonna bändi juhlistaa Torcha-albuminsa yli 30-vuotista taivalta muun muassa tekemällä Suomen kiertueen klassisella kokoonpanollaan, johon kuuluvat Kärtsy Hatakan lisäksi Kreatorista tuttu Sami Yli-Sirniö, Ensiferumin Janne Parviainen sekä Jariot Lehtinen. Torcha oli albumi, joka vei Waltarin kattaville Euroopan kiertueille, ja kohti suurempia lavoja.

Nyt yhtye on kaivanut esiin aiemmin digipalveluissa julkaisemattoman Trust Yourself -kappaleen, joka kuultiin vuonna 1994 julkaistun So Fine -maxisinglen B-puolella. Kappale on taattua Waltarin alkuaikojen crossover-progemetallia, ja sopii teemaltaan hyvin siihen, miten Waltari on pysynyt keikkapaikat täyttävänä musiikillisen monimuotoisuuden sanansaattajana jo 30 vuotta.

Bändi palasi vastikään Saksasta kiertueelta yhdysvaltalaisen Prongin kanssa, jossa bändit soittivat täysille saleille. Aikanaan suomimetallin ensimmäisenä vientipioneerina ja useamman nuoremman bändin inspiraationa toiminut Waltari on aina luottanut omaan tyyliinsä ja kehottaa uusia bändejä samaan. Siksi Waltari tarjoaakin lämppärislottia klassikkokeikoilleen bändeille, jotka tekevät omintakeisia covereita Waltarin biiseistä. Katso tarkemmat ohjeet osallistumiseen täältä.

Juhlavuoden kunniaksi on myös julkaistu uusi 1000 kappaleen vinyylipainos Torcha-levystä extrakappaleilla. Osta omasi Svart Recordsilta.

Klassikkokokoonpanon keikat:
8.9. Tullikamarin Klubi, Tampere
9.9. GLivelab, Helsinki lisäkeikka klo 16
9.9. GLivelab, Helsinki klo 19 LOPPUUNMYYTY
29.9. Maxim, Kuopio
30.9. Kantakrouvi, Oulu

WALTARI | FACEBOOK | YOUTUBEINSTAGRAM | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.