Tomi Koivusaari julkaisi uuden videon “Värinvaihtaja” – mukana Ismo Alanko

Kuvakaappaus
MAINOS:Tiedote 22.1.2024

Amorphiksen kitaristina tunnettu Tomi Koivusaari julkaisi sooloprojektinsa Bjørkøn debyyttialbumin “Heartrot” joulukuussa. Koivusaaren sooloalbumin kokoonpanossa nähdään rumpali Waltteri Väyrynen (Opeth, entinen Paradise Lost), basisti Lauri Porra (Stratovarius) ja kosketinvelho Janne Lounatvuori (Hidria Spacefolk). Lisäksi jokainen albumin laulu sisältää mielenkiintoisia laulajia, aina äärimetallilegenda Jeff Walkerista (Carcass) Nightwishin Marko Hietalaan ja Mariskaan asti.

Yksi “Heartrot” -albumin ikimuistoisimmista vieraista on Ismo Alanko. Suomalaisen rockin legenda on kirjoittanut sanoituksia ja laulanut Bjørkøn kappaleessa “Värinvaihtaja”.

“Kappaleen työnimi oli jo alun perin ‘Siekkarit’ (lyhenne Sielun Veljet), joten oli selvää, kenen kutsua vierailevaksi laulajaksi. Aluksi fanina epäröin ottaa yhteyttä Alankoon, mutta tuottaja Nino Laurenne pakotti minut siihen. Alanko epäili aluksi projektin menestystä, koska hän ei ollut koskaan aiemmin kirjoittanut sanoituksia valmiiseen toisen säveltämään kappaleeseen. Kuitenkin, kun pääsimme vauhtiin, sekä sanat että lauluosuudet syntyivät luonnollisesti ja nopeasti”, kertoo Koivusaari.

“Värinvaihtaja”-musiikkivideo, jonka ohjasivat Antti Kuivalainen ja Jansku Tanskanen, on  katsottavissa alla. Se oli myös esillä viimeisimmässä “Levyraati” TV-ohjelman jaksossa, jonka voi katsoa MTV3 Katsomo -palvelussa.

 

Band Members
Tomi Koivusaari – guitars, backing vocals, keyboards
Janne Lounatvuori – synths and keyboards
Lauri Porra – bass
Waltteri Väyrynen – drums
Bjørkø: Whitebone Wind feat. Marko Hietala & Petronella Nettermalm (Official Video)
Bjørkø: Magenta feat. Mariska (Official Video)
Bjørkø: The Heartroot Rots feat. Jeff Walker (Official Video)

Lähde: Svart Records
Kuva: Kuvakaappaus