Persialaista musiikkiperinnettä melodiseen death metaliin yhdistelevä Amongst The Ashes on julkaissut uuden lyhytsoiton

Valokuvaaja: Leevi Törnblom
MAINOS:Tiedote 13.10.2023

Tamperelainen persialaisilla vivahteilla sävytettyä melodista death metallia soittava Amongst the Ashes on julkaissut uuden EP:n “Breaking Decency”. Kyseessä on kolmen kappaleen kokonaisuus, joka esittelee yhtyeen teatraalisesta death metalia ja Lähi-Idän perinnemusiikkia yhdistelevää monipuolista ja dynaamista soundia.

Ensimmäinen kappale Vigilance on instrumentaalinen intro joka esittelee EP:n tunnelmaa. Kappaleen aavemainen melodia, joka on soitettu persialaisella setar -soittimella, luo kontrastin raskaille kitarariffeille ja rummuille. Kappale muuntautuu raivokkaaksi introksi seuraavassa kappaleessa. Brutaaleilla vokaaleilla käynnistyvässä Old Hyena:ssa on myös rauhallinen väliosa, jossa setar ja sello säestävät harmonista suvantoa, jonka jälkeen nopea soolo sytyttää kappaleen uudelleen liekkeihin. Viimeinen kappale Seeding Hate on melodinen ja raskas kappale, jossa on vahva ja tunnelmallinen orkestraatiosovitus.

Amongst the Ashes syntyi iranilaisessa metalliskenessä pidemmän aikaa vaikuttaneen Mohammad “Aelian” Hallajidin sooloprojektina vuonna 2018. Yhtyeen musiikki pohjautuu vahvasti nopeiden metalliriffien ja lähi-idän perinnemusiikista tuttujen sävyjen yhdistelmästä, jotka säestävät Hallajin lyriikoita. Ensimmäinen single “Blood Red Hands” (2020) ja sitä seurannut “Agonizing Awakening” EP olivat vielä yhden miehen bändin tuotoksia ja saivat erittäin hyvän vastaanoton kansainvälisesti soiden useissa radio-ohjelmissa. Alkuvuodesta 2021 Aelian muutti Suomeen ja kasasi joukon lahjakkaita tamperelaisia muusikoita soittamaan yhtyeeseen. 2022 julkaistu “The Fabricated Monolith” EP avasi uuden luvun Amongst The Ashesin historiassa jolle nyt julkaistu “Breaking Decency” EP on vahvaa jatkumoa.
http://www.amongsttheashes.com
https://www.facebook.com/amongsttheashes
https://www.instagram.com/a.t.a.metal
https://twitter.com/amongstheashes1


Lähde: Inverse
Valokuvaaja: Leevi Törnblom