“Sunrise Avenuen raskasversion” ja HIMin yhdistävä Frail räjäyttää ilmoille “Come Back to Me” -singlen – Nollarin alun vientitoivo työstää paluulevyä

Valokuvaaja: Jarno Hämäläinen

Tiedote 27.3.2023

Vuonna 2002 perustettu, kotimaan radioissa loistanut ja myös ulkomaille vuosituhannen alussa vahvasti suunnannut Frail palaa täydellä rytinällä! Tarmo Kellomäen johtama ja melodista raskasta rockia tarjoileva Frail on kuin raskasversio Sunrise Avenuesta, ja kun soppaan on heitetty mukaan myös HIMin väripaletin sävyjä, tulevalta yhtyeen paluualbumilta on lupa odottaa suuria.

Nyt bändi on julkaissut “Come Back to Me” -singlensä, joka on järjestyksessään neljäs single tulevalta albumilta. Aiemmat singlet “Kiss Goodbye”, “Save a Life Tonight” ja “Children of Depravity” ovat saaneet positiivisesti huomiota niin Suomessa kuin ulkomailla.

Kuuntele single musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/frail-cbtm

“Come Back to Me” on muodostunut Frailille sen uuden tulemisen symboliksi. Nyt jo teini-iässä olevan kappaleen nauhoittaminen aiheutti lauluntekijässä Tarmo Kellomäessä vahvoja tunnereaktioita.

“Bändillä oli lähes vuosikymmenen mittainen tauko. Tauon taustalla on monia kipeitä pettymyksiä, loppuunpalamista ja oman elämän haasteita, joita avataan enemmän albumin julkaisun yhteydessä. Musiikin tekeminen on kuitenkin aina ollut itselleni se tärkein intohimon kohde, ja näiden “menetettyjen vuosien” käsittely oli aika kova pala itselleni, kun studiossa purin vuosikymmenen painolastia ulos tuottaja-terapeutti Tuomas Kokon hellässä käsittelyssä. Eräänä talvilauantaina kun pistettiin studiolla lähes valmis Come Back to Me soimaan, tuli itselleni kyllä melkoinen tunteiden meltdown. Silloin taisin itkuni seasta sanoa, että ‘musiikkini, sä tulit takaisin’”, kertoo Kellomäki ja jatkaa:

“Come Back to Me:n lyriikkaa voi tulkita monella eri tavalla. Siitä voi löytää menetetyn rakkauden kaipuun tai onnen menetyksen kuvauksen. Minulle henkilökohtaisesti se on sisäistä pohdintaa oman suunnan tai voimanlähteen kadottamisesta. Ihmiselle kun tulee ikää lisää, sitä on helppoa lähteä jossittelemaan omilla elämänvalinnoilla. Antoiko tämä eletty elämä sitä mitä oikeasti halusin ja onko menettänyt jotain sellaista mistä olisi pitänyt pitää kiinni?” 

“Come Back to Me” -kappaleesta on julkaistu myös musiikkivideo, jonka käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastasi filmintekijä-valokuvaaja Toni Rutanen. Videossa hyvältä näyttävien kulissien takana voi todellisuudessa olla täysin loppu ihminen, joka ei enää jaksa. Ohjaaja ja bändi päätyivät kuitenkin siihen, että tuodaan näkyväksi sen missä todellisuudessa moni sinänsä tavallista elämää elävä ihminen elää.

“Halusin videolla tehdä näkyväksi ihmiselon vaikeuden ja siten helpottaa myös tärkeän aiheen esille nostoa. Sen, kun elämässä on saattanut tavoittaa tietyillä mittareilla haaveensa, mutta millä hinnalla? Ihmiset uupuvat ja parisuhteet kariutuvat, eikä aiheesta ole niin helppoa puhua edes parhaille ystäville. Meidän pitäisi opetella puhumaan (ja kuuntelemaan) myös vaikeista asioista kun kaikilla meillä niitä varmasti on. Tässä me kaikki voisimme varmasti kehittyä”, Rutanen sanoo.

1. Come Back To Me

Frailiä voit nähdä livenä seuraavan kerran Jyväskylän Lutakossa, jossa se lämmittelee Sara-yhtyettä perjantaina 5.5.2023.

Frail on:
Tarmo Kellomäki – laulu
Joel Hekkala – kitarat
Otto Kulhomäki – basso
Jussi Järvi – rummut

https://www.facebook.com/frailmusic/
https://www.instagram.com/frailofficial/
https://www.frail.fi/
https://www.tiktok.com/@frailofficial
https://open.spotify.com/artist/4hnYQ4yWHJxvWMlkao4uBi


Kuva: Jarno Hämäläinen
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.