Silver Bullet & Altaria @Ravintola Wanha Seurala, Loppi 21.5.2022.

Sinfonista power metallia soittava Silver Bullet saapui Lopen Ravintola Wanhan Seuralan Finnish Heavy Metal Fans club-iltaan vanavedessään pitkän tauon jälkeen aktivoitunut Altaria.

Hämeen sydämestä ponnistava Silver Bullet koki suuren muutoksen viime vuonna, kun alkuperäinen vokalisti Nils Nordling jätti bändin ja hakuprosessin jälkeen pestin sai uruguaylaista verta omaava uusi kyky Bruno Proveschi. Yhtyeen jo yli miljoona kuuntelukertaa ylittänyt ”Mooncult”-albumi oli yksi vuoden 2019 parhaista power metal -julkaisuista ja erityisesti single ”Forever Lost” on kerännyt suoratoistopalveluissa valtaisasti huomiota.

Yhtye esitti keikalla sekä ”Mooncultin” että debyyttialbumi ”Screamworksin” materiaalia uusien vielä julkaisemattomien kappaleiden ohella. Tuleva, vielä nimeämätön albumi saataneen kuultavaksi tämän vuoden aikana. Silver Bullet on nähtävissä seuraavan kerran kesäkuun alussa Hyvinkään lentokentän Rockfest-festivaaleilla.

Silver Bullet on:
Bruno Proveschi – laulu
Hannes Horma – kitara
Henri Asikainen – kitara
Ossi Elonen – basso
Patrik Albrecht – rummut

Vuonna 2016 jo kuopattu Altaria nousi tuhkista ja teki paluun vuoden 2006 tunnetuimmalla ja menestyksekkäimmällä kokoonpanollaan, jolla yhtye kiersi Euroopan klubeja ja festareita. Altarian ”Divinity”-levyn ykkösbiisiä ”Unchain The Rain” on toistettu YouTubessa yli miljoona kertaa.

Yhtyeen uusi studioalbumi ”Wisdom” julkaistaan heinäkuussa 2022 ja samalla uudelleenjulkaisunsa remasteroituina saavat alkupään albumit ”Invitation”, ”Divinity” sekä ”The Fallen Empire”. Keikalla kuultiin singlenä julkaistun ”Wisdomin” lisäksi mukava läpileikkaus jo vuonna 2000 perustetun bändin uran varrelta. Altaria keikkailee kesällä ainakin Puolangan LankaFestissä sekä syksyllä parilla klubikeikalla Bloodboundin kanssa.

Altaria on:
Taage Laiho – laulu
Marko Pukkila – basso
JP Alanen – kitara
Petri Aho – kitara
Tony Smedjebacka – rummut

Teksti: Hannu Juutilainen & Riku Juutilainen
Altaria kuvat: Riku Juutilainen ©Metalliluola
Silver Bullet kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.

Avustava toimittaja | + artikkelit

Intohimoinen livekeikoilla kävijä ja fyysisen musiikin raskaan sarjan keräilijä. Hifistä hullaantunut ja albumien teknisestä toteutuksesta kiinnostunut seikkailija, jonka sydän sykkii eniten Nightwishille, mutta tarkassa seurannassa on hard rockin ja perinteisen hevin monipuolinen maailma 70-luvun Black Sabbathista aina 2000-luvun sinfonisen metallin aaltoon asti kaikkine orkestereineen. Vapaa-ajalla ohjelmaan kuuluu frisbeegolf, jos radoille vain keikoilta ennättää.